Secţia pentru procurori a CSM a avizat desfiinţarea Serviciului de combatere a corupţiei în justiţie din DNA. Atribuţiile serviciului vor fi preluate de noua Secţiei de investigare a magistraţilor, înfiinţată în Ministerul Public.

Noul serviciu al Ministerului Public va deveni operaţional la sfârşitul lunii octombrie.

Articolul continua dupa recomandari

"Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât acordarea avizului conform pentru desfiinţarea şi înfiinţarea unor servicii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, (...) desfiinţarea Serviciului de combatere a corupţiei în justiţie din cadrul Secţiei de combatere a corupţiei a Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, se arată în ordinea de zi soluşionată a şedinţei Secţiei pentru procurori a CSM, care a avut loc joi.

CSM a decis şi ca delegarea procurorilor la sau de la DNA, DIICOT şi Parchetul General să fie dispusă de Secţia pentru procurori. Până acum delegările erau decise de procurorul general.

Delegările dispuse până la intrarea în vigoare a noilor reglementări se menţin cu condiţia ca procurorii delegaţi să aibă dreptul să funcţioneze la parchetele la care s-a dispus delegarea.