CSM a decis o nouă amânare privind acţiunea disciplinară deschisă în luna ianuarie de Inspecţia Judiciară împotriva fostei şefe a DNA Laura Codruţa Kovesi, care îl vizează şi pe procurorul Marius Iacob.

Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a acordat un nou termen, pentru 7 noiembrie, în cazul acţiunii disciplinare vizând-o pe fosta şefă a DNA.

Articolul continua dupa recomandari

Şi în cazul acţiunii disciplinară declanşată în luna martie împotriva Elenei Rădescu, inspectorul judiciar care a condus echipa de inspectori la controlul DNA din 2017, CSM a amânat pronunţarea unei decizii pentru 9 octombrie, potrivit News.ro.

Inspecţia Judiciară a început în 12 ianuarie o acţiune disciplinară în cazul Laurei Coduţa Kovesi, care este acuzată de trei abateri disciplinare. O acţiune similară a fost declanşată şi în cazul lui Marius Iacob, procuror-şef adjunct al DNA, pentru "nerespectarea îndatoririi de a se abţine atunci când judecătorul sau procurorul ştie că există una din cauzele prevăzute de lege pentru abţinerea sa”, constând  în aceea că a efectuat acte de urmărire penală fără a formula declaraţie de abţinere, deşi se afla, în mod vădit, în situaţia de incompatibilitate prevăzută de art. 64 alin.1 lit. f, cu referire la art. 65  alin.1 şi art. 66 Cod procedură penală".

Laura Codruţa Kovesi este vizată de alte trei acţiuni disciplinare declanşate de Inspecţia Judiciară, în două dintre cazuri Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii respingând acţiunea disciplinară.