Traian Băsescu a postat un mesaj extrem de dur pe pagina sa oficială de Facebook, după ce epidemia de rujeolă a făcut până în prezent 25 de victime, din cele peste 5.000 de cazuri înregistrate la nivel naţional. Fostul președinte al României acuză ministerul Sănătății, care nu a pus la dispoziția oamenilor vaccinurile necesare.

"Crimă în masă, dar nimeni nu răspunde. Peste 5000 de copilaşi îmbolnăviţi de rujeolă, iar 25 au murit. O crimă în masă generată de neglijenţa Ministerului Sănătăţii, de guvernele ultimilor trei ani, care pur şi simplu nu au achiziţionat vaccinurile. Mesajul oficial, dar mincinos, este că s-au îmbolnăvit şi au murit numai copii care nu au fost vaccinaţi, fără a se da niciun fel de altă explicaţie.

Articolul continua dupa recomandari

Se induce ideea că, de fapt, toate aceste suflete de copilaşi nevinovaţi, care s-au îmbolnăvit de rujeolă, ca de altfel şi cei care au murit, ar fi victime ale propriilor părinţi. Câtă minciună în mesajul televiziunilor şi al oficialilor.
În realitate, mulţi dintre aceşti copii nevinovaţi sunt victime ale statului care nu a asigurat achiziţionarea vaccinurilor. Mulţi dintre părinţi şi medici de familie au vrut să vaccineze copiii, dar vaccinurile nu au existat nici la medicul de familie şi nici în farmacii.

O anchetă a Ministerului Public trebuie să se desfăşoare, cu atât mai mult cu cât epidemia de rujeolă este departe de a se fi stins. Oare în România se poate muşamaliza o astfel de crimă? Alo !!! Procuratura !!! Poate citiţi corect definiţia "abuzului în serviciu", a scris Băsescu pe Facebook.