Profesorul Mircea Dumitru, rectorul Universităţii Bucureşti, este cel care va ocupa funcţia de ministru al Educaţiei, după ce premierul Dacian Cioloş l-a remaniat pe Adrian Curaj.

Mircea Dumitru a fost ales rector al Universităţii din Bucureşti pe 17 decembrie 2015. Sub conducerea lui Mircea Dumitru, Universitatea din Bucureşti a contrazis Ministerul Educaţiei şi a constatat cel mai răsunător plagiat din istoria României: cel al premierului atunci în funcţie Victor Ponta.

Articolul continua dupa recomandari

La acel moment, Universitatea din Bucureşti era singura universitate care a confirmat oficial plagiate şi care a cerut Ministerului Educaţiei retragerea titlului de doctor.

Mircea Dumitru a fost cel care a cerut public ca legislaţia de verificare a plagiatelor să fie modificată, astfel încât suspiciunile de plagiat să fie analizate de comisiile de etică ale universităţilor în cadrul cărora ei şi-au susţinut lucrările respective.

Tot rectorul Universităţii din Bucureşti a cerut eliminarea regulilor care stipulează că deţinuţii care fac lucrări ştiinţifice primesc reducere de pedeapsă.

sursa: adevarul.ro