Partidele cu nume ciudate au ambiţii uriaşe pe scena politică! Ţeapa lui Dracula sau Noi, Getodacii sunt doar două dintre formaţiunile cu şanse mici, dar cu speranţe mari la alegeri. Le fac concurenţă Forţa Pensionarilor, Partidul Pirat şi, pentru nostalgici, Partidul Comunist. În România sunt înregistrate nu mai puţin de 182 de partide. I-am căutat pe liderii celor mai exotice, care speră să guste şi ei din succesul politic.

Comuna Bezdead, Judeţul Dâmboviţa. De pe prispa casei, Gheorghe Copil, un pensionar de 80 de ani, visează la succesul politic.

Articolul continua dupa recomandari

Gheorghe Copil este preşedintele Partidului Noi Getodacii, proaspăt înregistrat la Tribunal.

GHEORGHE COPIL, Președintele Partidului Noi, Getodacii: Am înfiinţat partidul acum! Se numește Noi, geto-dacii. Am zis: aşa nu se mai poate”!

Deşi proaspăt înfiinţat, partidului „Noi, getto-dacii!" are ambiţiţii mari.

GHEORGHE COPIL, Președintele Partidului Noi, Getodacii: Șansele?! Oho, sunt uriaşe! Noi, dacă facem numai 10% da, numai atât, e puţin. Nu se mai poate face în situaţia actuală nici un guvern fără noi.

Mai mult, preşedintele „geto-dacilor" susţine că a descoperit şi etimologia cuvântului Dacia.

GHEORGHE COPIL, Președintele Partidului Noi, Getodacii: Am avut un moment de revelaţie. Romanii, care erau foarte orgolioşi şi stăpâni întrebau pe dacii care rămâneau captivi şi trebuiau să lucreze, tu de unde eşti mă? D-aci, „d-acia" Daciaaa!

Dacii nu l-au inspirat doar pe Gheorghe Copil. O altă organizaţie înregistrată la tribunal este Partidul Dacismului Autonom Conservator.

La sediul central, liderii sunt însă de negăsit. Mai mult succes am avut la Partidul Comunist Român, o altă prezenţă exotică pe scena politică.

CONSTANTIN CREȚU, Preşedinte PCR XXI: Primul comunist a fost Iisus Hristos, el a spus iubeşte aproapele ca pe tine însuţi, şi cei din urmă vor fi cei dintâi

Preşedinte este Constantin Creţu, un pensionar care vrea să redea partidului gloria de altădată.

CONSTANTIN CREȚU, Preşedinte PCR XXI: Avem filiale şi în alte judeţe, ne gândim să candidăm şi la alegerile pentru Parlamentul European. Capitalismul este mai planificat decât economia planificată. Uite, dumneavoastră v-aţi planificat să ajungeţi la mine şi aţi ajuns la o anumită oră. Deci nu există viaţă şi economie fără planificare!

Partidul Ţeapa lui Dracula, Partidul Pirat sau Forţa Pensionarilor sunt alte trei formaţiuni care întregesc tabloul politic al României.