Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, îl atacă dur pe preşedintele Klaus Iohannis pentru că a sesizat Curtea Constituţională în privinţa legii care le dă puteri sporite poliţiştilor.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a criticat pe pagina sa de Facebook faptul că şeful statului a sesizat CCR pe subiectul Legea privind autoritatea poliţistului.

Articolul continua dupa recomandari

„Atât poate… din frustrare, din disperare, din ambiţie bolnăvicioasă. Indiferent ce îl «mână în luptă» pe preşedintele ţării, efectele blocării constante a oricărui demers, fără niciun temei legal, se răsfrâng asupra românilor! Domnule preşedinte Klaus Werner Iohannis, înţelegem cu toţii că aţi face orice pentru a obţine al doilea mandat. Dar acest «orice» trebuie să aibă anumite limite, care sunt impuse de elementarul bun simţ şi care sunt respectate, în general, de majoritatea actorilor politici. Noi, muritorii de rând, aşteptăm de la Domnia Voastră ca măcar acum, în ultimul ceas, să vă recalibraţi abordarea şi să vă susţineţi campania electorală în parametrii normalităţii, fără a distruge totul în jur, doar de dragul propriei preamăriri”, afirmă Carmen Dan.

Ministrul de Interne spune că preşedintele a mai punctat un refuz din colecţia de astfel de gesturi cu care a obişnuit în ultima perioadă de timp.

„Numai că, de această dată, acţiunea dumneavoastră îndreptată împotriva PSD, afectează poliţiştii, care sunt şi trebuie să rămână în afara jocurilor politice! Ce fel de preşedinte de ţară este acela care îşi permite să se joace cu siguranţa naţională? Cum să ajungi să politizezi activitatea Poliţiei?”, continuă Carmen Dan.

Ministrul de Interne susţine că Legea privind autoritatea poliţistului a fost în dezbatere publică mai mult de un an şi jumătate, „fiind probabil cel mai larg dezbătut act normativ din ultimii ani”, iar la această lege şi-au adus contribuţia organizaţii profesionale, ONG-uri şi societatea civilă.

Carmen Dan menţionează că şi-ar fi dorit ca preşedintele să se fi preocupat atât de mult de Poliţia Română „şi atunci când poliţiştii au fost omorâţi, cu sânge rece, în misiune“.

„Vă mai amintiţi de poliţistul Sorin Vezeteu? Familia lui şi, din păcate, multe altele asemenea ei, aşteaptă de la noi măsuri pentru ca astfel de tragedii să nu se mai repete. Atunci când s-au produs, aţi tăcut. Acum faceţi campanie… Aţi terminat cu Jandarmeria Română şi acum vă ocupaţi de Poliţie? Ce înseamnă, domnule preşedinte, Jandarmeria pentru dumneavoastră? Oare jandarmii români sunt doar cei pe care îi acuzaţi fără probe sau cei care vă păzesc pe frig şi viscol reşedinţele şi pe care îi remarcaţi doar pentru că poartă uniforme diferite de ale SPP-ului?! Sau poliţiştii români înseamnă doar deschizătorii de drumuri într-o deplasare «urgentă» către pârtiile de schi?!”, scrie în încheiere Carmen Dan.

Reacţia ministrului de Interne vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a trimis Curţii Constituţionale o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice, contestând, între altele, o prevedere prin care poliţiştii pot folosi dispozitive cu electroşocuri. De asemenea, preşedintele apreciază că sunt neclar formulate situaţiile în care poliţistul are dreptul să conducă o persoană la secţie.

Sursa: News.ro