România are 10 candidaţi pentru Cotroceni. Lista a fost închisă aseară de ultimele trei candidaturi depuse la Biroul Electoral Central. Ultimul intrat în cursă a fost Viorel Cataramă, care a aflat dimineaţă că poate candida, după ce Curtea Constituţională i-a admis contestaţia. Alegerile din această toamnă vor fi cele mai scumpe de până acum. 

Alexandru Cumpănaşu, candidat la prezidenţiale: Principala temă va fi combaterea infractionalităţii. Nu avem o a doua şansă. Avem o singură şansă

Articolul continua dupa recomandari

Alexandru Cumpănaşu a depus cele 230 de mii de semnături cu două ore înainte de a se închide înscrierile la Biroul Electoral Central. Înaintea lui au ajuns Cătălin Ivan, candidat independent, şi Ramona Ioana Bruynssels, candidat umanist.  

Ramona Bruynseels, candidat la prezidenţiale: Momentul cu porumbeii semnifică o nouă şansă pentru România. Credem cu tărie, de aceea mă aflu aici. Dacă e să mă întrebaţi de viziunea mea asupra României, mi-aş dori din suflet să ne reînvăţăm copiii să cânte imnul naţional cu mâna pe piept

Al zecelea candidat, Viorel Cataramă, a primit azi dimineaţă o şansă din partea Curţii Constituţionale, care a decis ca Biroul Electoral Central să-i înregistreze candidatura, deşi iniţial i-a respins-o pe motiv că multe semnături au fost anulate pentru că prezentau elemente de similitudine evidente. 

Candidatura lui Miron Cozma a fost respinsă pe motiv că 90% din semnături au fost trase la xerox. Au fost şi candidaţi care s-au retras din cursă, printre ei fiind şi Liviu Pleşoianu, care nu a reuşit să strângă toate semnăturile necesare, dar şi primarul din Voluntari, Florentin Pandele. 

Campania electorală pentru cei 10 intraţi în cursa pentru Cotroceni începe pe 12 octombrie. 

Dan Barna, candidat la prezidenţiale: Este momentul în care putem să începem să însănătoşim România 

Klaus Iohannis, actual preşedinte şi candidat la prezidenţiale: Sunt un fel de pompier atomic care a prevenit să se prăbuşească România

Viorica Dăncilă, premier şi candidat la prezidenţiale: Candidez pentru că iubesc oamenii, pentru că îmi place să stau în mijlocul oamenilor 

Lista celor 10 este completată de actorul Mircea Diaconu, dar şi de Theodor Paleologu, candidatul Partidului Mişcarea Populară. În cursă a mai intrat şi preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. 

Potrivit BEC, cele două tururi de scrutin vor costa în total peste 150 de milioane de euro. Aproape triplu faţă de costul europarlamentarelor din acest an.

Primul tur al alegerilor prezidențiale va avea loc pe 10 noiembrie, iar al doilea pe 24 noiembrie. De fiecare dată, Diaspora va avea trei zile la dispoziţie pentru a vota.