Călin Popescu Tăriceanu e autorul unei gafe, în timpul unui discurs în Parlamentul României. "Nu am făcut niciodată o faptă legală", a spus Președintele Senatului, înaintea votului pentru ridicarea imunității sale.

În Senat, Călin Popescu Tăriceanu a avut mai multe intervenții. Ultima dintre ele, chiar înaintea votului, a început cu o gafă.

Articolul continua dupa recomandari

”În cei aproape 30 de ani de când sunt în politică, am fost pe rând deputat, ministru, prim-ministru, președinte al Senatului și nu am făcut niciodată o faptă legală. Ceea ce vrea DNA astăzi să facă nu e să mă trimită în fața unei instanțe, pentru că ei știu că nu au dovezi în acest sens, ci să pună o pată pe întreaga mea carieră politică! Nu pot să vă dau sfaturi cu privire la felul în care să votați! Dar atunci când veți vota, vă rog să aveți inima ușoară, pentru că eu, Călin Popescu Tăriceanu, în calitatea mea de om politic, vreme de 30 de ani, nu am făcut nimic ilegal sau de care să îmi fie rușine! Vă mulțumesc!”, a declarat Tăriceanu.

Senatul și-a dat votul pentru ridicarea imunității lui Călin Popescu Tăriceanu, cerută de DNA, care vrea urmărirea penală a Președintelui Senatului, acuzat de primirea de foloase necuvenite.