Liderii coaliţiei de guvernare PSD-ALDE se reunesc la Parlament, în cadrul unei noi şedinţe privind activitatea Executivului, pe agendă urmând să fie dezbătute teme precum impozitul pe cifra de afaceri şi rectificarea bugetară.

UPDATE 12:40 Liderii coaliţiei de guvernare s-au reunit luni, în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, în cea de-a doua şedinţă de analiză a activităţii Guvernului de la instalarea Cabinetului Mihai Tudose. De la şedinţă, la care este prezent prim-ministrul, lipseşte preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Articolul continua dupa recomandari

Pe agenda discuţiilor se află impozitarea pe cifra de afaceri, precum şi rectificarea bugetară.

Printre social-democraţii prezenţi se mai numără vicepremierul Marcel Ciolacu, primarul Capitalei, Gabriela Firea, miniştrii Sevil Shhaideh, Mircea Dobre, Ionuţ Mişa. Din partea ALDE participă Daniel Chiţoiu, Varujan Vosganian şi Andrei Gerea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că luni, în coaliţie, se va lua o decizie cu privire la impozitul pe cifra de afaceri, după ce premierul Mihai Tudose va prezenta o analiză.

Întrebat cum îşi explică afirmaţia premierului potrivit căreia se va renunţa la impozit, în condiţiile în care el spune că decizia se va lua luni în coaliţie, Dragnea a precizat că dacă Tudose are simulări şi analize pe acest subiect, le va prezenta în şedinţa de coaliţie.

'Nu ştiu ce a declarat premierul, dar dacă are deja simulări şi analize, luni, în coaliţie, ne prezintă şi dacă sunt argumente, susţinem. A spus premierul Tudose că atunci când aceste simulări sunt gata, ni le prezintă', a arătat Dragnea.

Pe subiectul privind bugetul, premierul a declarat luni, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare, că rectificarea bugetară va fi pozitivă, iar o primă discuţie pe această temă va avea loc săptămâna viitoare.

'Săptămâna viitoare vom avea o primă discuţie despre rectificare, va fi pozitivă, ce pot să vă spun de acum', a afirmat Mihai Tudose.

Sursa: Agerpres