Bulgaria a anunțat că o va susține pe Laura Codruța Kovesi la șefia Parchetului European. Anunțul a atras și o reacție a premierului Viorica Dăncilă.

Surse din guvernul bulgar au anunțat duminică dimineața că Premierul Boiko Borisov și-a proclamat susținerea pentru Laura Codruța Kovesi.

Articolul continua dupa recomandari

Decizia reprezintă un moment important, mai ales că, inițial, bulgarii s-au opus candidaturii lui Kovesi la șefia Parchetului European.

Aflată duminică, la Ploiești, Premierul Viorica Dăncilă a reacționat la anunțul bulgarilor, dând de înțeles că guvernul român nu își schimbă poziția.

„Îmi menţin punctul de vedere. Este opinia domnului Borisov, respect opinia fiecăruia, aşa e în democraţie, unii susţin o anumită direcţie, alţii susţin o altă direcţie, eu îmi menţin punctul de vedere pentru că mi se pare un punct de vedere corect. Atâta timp cât cerem tuturor să-şi lămurească anumite aspecte legate de justiţie, această regulă trebuie respectată de orice cetăţean, de la primul până la ultimul cetăţean. Deci, aceasta este opinia mea, nu o cunosc pe doamna Kovesi, dau întotdeauna dovadă de solidaritate feminină, susţin femeile, dar eu cred că este foarte bine ca şi dumneaei să facă aceste lămuriri”, a declarat Viorica Dăncilă.

Zilele trecute, Klaus Iohannis a anunțat, după o convorbire cu Emmanuel Macron, că Franța o susține pe Kovesi și că retrage candidatul său din cursa pentru funcția de procuror-șef european.

Sursa: News.ro