Senatorii şi deputaţii vor decide, joi, într-o nouă şedinţă maraton cum se împart banii. Noaptea trecută, după 18 ore de dezbateri, serviciile secrete au pierdut 200 de milioane de lei. Şi celebrul amendament privind acordarea de vitamina D elevilor a fost adoptat.

Banii vor veni de la ministerul Finanţelor, nu de la Serviciile, aşa cum s-a propus iniţial.

Articolul continua dupa recomandari

Ministrul Finanţelor a prezentat în faţa Parlamentului bugetul pentru acest an, cu o intârziere de trei luni. Viorica Dăncilă nu a fost prezentă. Premierul a anunţat însă că va veni la votul final. 

Dezbaterea bugetului în comisia de specialitate a durat două zile. Ultima şedinţă a fost una maraton. A durat 18 ore. Şi nu au lipsit momentele amuzante, şi nici cele tensionate. 

Capitolul dedicat bugetului serviciilor secrete a stârnit cele mai mari dispute. Amendamentul lui Liviu Dragnea privind mutarea unor fonduri de la SRI către un program prin care elevii să primească vitamina D a fost respins. Banii serviciilor secrete au fost oricum tăiaţi după un alt amendament adoptat. Astfel, SRI a pierdut 150 de milioane de lei, iar SPP 50 de milioane de lei. 

Singurul serviciu care a scăpat de tăieri a fost cel de Informaţii Externe. Seara trecută, parlamentarii au luat o pauză pentru a mânca... pizza. 

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici a ajuns la Parlament la ora 2 dimineata, în pline dezbateri. 

Bugetul ar fi trebuit aprobat inca din 15 noiembrie.