Bugetul pe 2019 a fost votat şi aprobat de Parlament vineri, la prânz. 275 de senatori şi deputaţi au votat pentru, 122 împotrivă, iar 2 s-au abţinut.

Votul în Parlament a fost dat după ce Premierul Viorica Dăncilă a prezentat bugetul pe 2019. Dezbaterile de vineri, de altfel, la fel ca şi cele de joi seară, au fost aprinse pe tema amendamentului opoziţiei privind majorarea alocaţiilor pentru copii.

Articolul continua dupa recomandari

După ce senatorii şi deputaţii au aprobat bugetul, în sală s-au auzit aplauze. A fost şi un episod tensionat între deputatul PNL Florin Roman şi Liviu Dragnea. "Cât de hoţ poţi să fii ca să furi de la copii?", a fost auzit spunând liberalul.

Potrivit declaraţiilor Premierului Viorica Dăncilă, bugetul pentru acest an este unul realist, iar 2019 va fi un an al investiţiilor.

"Bugetul reflectă realitatea economică şi socială din acest moment din România şi, de asemenea, concepţia politică şi programul politic al alianţei care a câştigat în mod foarte clar alegerile parlamentare în 2016", a spus Viorica Dăncilă.