În urmă cu doar un an, David Cameron era numit cel mai mare lider conservator, ceea ce a dus la câştigarea alegerilor generale pentru prima dată în mai mult de două decenii.

Astăzi, cariera lui Cameron este ruinată, el anunţându-şi demisia în urma votului ţării de a părăsi Uniunea Europeană.

Articolul continua dupa recomandari

De-a lungul a 11 ani în fruntea conservatorilor, David Cameron a căutat să promoveze “modernismul” şi să profite de centrul politic pentru a crea soluţii de ultim moment, care, ulterior, i-au adus eticheta de “prim ministru în perioadă de criză”

Însă, Cameron va rămâne pentru totdeauna cel care a pierdut un referendum pe care el însuşi l-a promis!

Referendumul a dovedit pierzania lui Cameron. Deşi acesta lansase ceea ce ar fi putut părea o renegociere majoră a poziţiei Marii Britanii în Europa, rezultatele au fost luate în râs, chiar şi de către mulţi militanţi pro-UE.

În ciuda faptului că fostul prim-ministru a susţinut că este pregătit să voteze pentru a părăsi UE, David Cameron a pus accentul pe avertismente teribile cu privire la consecinţele unui Brexit.

După anunţul-bombă făcut vineri dimineaţă, Cameron s-a arătat vizibil marcat de decizie, alături fiindu-i soţia Samantha.

Singurul lucru care îi mai rămâne de făcut lui David Cameron - care a fost mereu devotat familiei şi a avut grijă să îşi facă timp pentru Samantha şi cei trei copii – este să îşi petreacă mai mult timp acasă, în Oxfordshire.