Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la începutul consultărilor cu premierul Dacian Cioloş, cu guvernatorul BNR şi cu liderii partidelor, că nu nu există probleme de îngrijorare pentru economia românească şi pentru finanţele româneşti.

Şeful statului a spus că, în discuţiile preliminarii avute la Cotroceni, a înţeles că "toată lumea este perfect de acord ca România să continue calea europeană".

Articolul continua dupa recomandari

"Cred ca situaţia foarte deosebită în care ne aflăm acum datorită rezultatului votului de la referendumul din Marea Britanie de ieşire din UE impune o întâlnire de acest tip în care ne armonizăm punctele de vedere, ne gândim la ce este de făcut. Din discuţiile preliminarii pe care le-am avut cu liderii politici, am înţeles că toată lumea este perfect de acord ca România să continue calea europeană, iar din discuţiile pe care le-am avut cu domnul prim-ministru, cu domnul guvernator, am înţeles că nu sunt motive de îngrijorare pentru economia românească şi pentru finanţele româneşti. Dar, dincolo de aceste poziţii foarte bune, este nevoie de o aprofundare a acestei chestiuni şi din acest motiv mi-am permis foarte din scurt să convoc această întâlnire", a declarat preşedintele Klaus Iohannis la începutul consultărilor pe care le are la Palatul Cotroceni cu premierul Dacian Cioloş, cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi cu liderii partidelor politice.

Britanicii au votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană în referendumul istoric de joi, a anunţat oficial, la Manchester, preşedinta Comisiei Electorale, Jenny Watson. 51,9% dintre britanici au votat pentru ieşirea din UE, iar 48,1% au votat pentru rămânerea în blocul comunitar, arată rezultatele finale anunţate după încheierea numărătorii sufragiilor.

Sursa: news.ro