Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la finalul consultărilor privind referendumul din Marea Britanie, că guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, l-a asigurat că moneda naţională nu va avea probleme în urma Brexit-ului.

”Leul nostru nu va avea probleme, ne-a asigurat guvernatorul BNR”, a spus preşedintele.

Articolul continua dupa recomandari

Şeful statului a adăugat că şi premierul Dacian Cioloş l-a asigurat că impactul Brexit asupra economiei româneşti nu este mare, nu e un motiv de îngrijorare şi că va fi gestionat fără probleme majore.

Iohannis a menţionat, totodată, că în cadrul negocierilor care se vor purta cu Marea Britanie, România va avea grijă de interesul cetăţenilor ei şi de românii care trăiesc şi lucrează în Marea Britanie.

"Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană nu se va produce de azi pe mâine. Este un proces care va dura destul de mult, specialiştii estimează doi ani, timp în care se va negocia. România este parte din aceste negocieri şi va negocia astfel încât interesul Roimâniei să fie protejat şi să avem grijă de românii noştri care trăiesc şi lucreaă în Marea Britanie", a spus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut această declaraţie la finalul consultărilor pe care le-a avut la Palatul Cotroceni cu premierul Dacian Cioloş, cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi cu liderii partidelor politice.