Procurorul General a avertizat asupra pericolului pe care îl reprezintă atacurile unor persoane publice împotriva Ministerului Public. Astfel de afirmaţii ar putea să afecteze principiul separaţiei puterilor în stat, a spus Augustin Lazăr.

Mesajul vine după ce şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că decizia procurorului general Augustin Lazăr de a o numi pe Laura Codruţa Kovesi într-o funcţie în Parchetul General după revocarea de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) este un "un gest de aroganţă, de sfidare", iar Lazăr "a devenit un om politic" care "nu-şi cunoaşte bine statutul şi atribuţiile".

Articolul continua dupa recomandari

„Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr, avertizează asupra pericolului pe care îl generează atacurile sistematice ale unor persoane publice împotriva Ministerului Public, atacuri de natură a afecta principiul separaţiei puterilor în stat, a cărui respectare este esenţială într-o societate democratică", a transmis Ministerul Public într-un comunicat.

Instituţia vine cu precizări privind numirea Laurei Codruţa Kovesi pe o funcţie din cadrul Minsiterului Public, în ciuda faptului că CSM a decis ca aceasta să lucreze la DIICOT Sibiu, citând din Legea 303/2004 privind statutul procurorilor şi judecătorilor, care spune că delegarea procurorilor în interesul serviciului se realizează de către pocurorul general, inclusiv în funcţii de conducere, la parchetele din cadrul Ministerul Public, pe o perioadă de cel mult şase luni

Sursa: News.ro