Alegeri parlamentare 2016. Data alegerilor va fi anunțată cât mai curând, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, precizând că există discuții între premierul Dacian Cioloș și liderii partidelor politice pe marginea datei scrutinului parlamentar, fiind luate în calcul zilele de 27 noiembrie, 4 decembrie și 11 decembrie.

Articolul continua dupa recomandari

Alegeri parlamentare 2016. "Premierul a discutat cu liderii partidelor politice despre data alegerilor. Nu este luată încă o decizie, încă se discută cu liderii partidelor politice. Data alegerilor va fi anunțată cât mai curând, dar nu a fost luată încă o decizie cu privire la această dată. (...) Prim-ministrul mi-a confirmat că există discuții cu liderii partidelor", a afirmat Iolu, după ședința de Guvern.

Alegeri parlamentare 2016. Întrebat dacă variante sunt datele de 27 noiembrie, 4 decembrie și 11 decembrie pentru organizarea alegerilor generale, Iolu a răspuns că toate aceste zile sunt luate în calcul.

Alegeri parlamentare 2016. "Pentru unele dintre ele, cel puțin 27 noiembrie, există o problemă de neconstituționalitate pe care o analizează Guvernul în stabilirea acestei date. Trebuie să se termine mandatele parlamentarilor actuali până când au loc aceste alegeri", a explicat purtătorul de cuvânt al Executivului.