Partidul Puterii Umaniste şi-a prezentat candidaţii pentru alegerile locale din Bucureşti şi din ţară. Liderii formaţiunii au avut ocazia să discute despre următoarele proiecte şi planurile lor pentru alegerile locale. La eveniment a luat parte europarlamentarul Maria Grapini. 

Consiliul Naţional al Umaniştilor a luat decizii importante pentru viitorul formaţiunii. Avocatul Daniel Ionaşcu a fost ales în unanimitate preşedinte executiv al partidului.

Articolul continua dupa recomandari

DANIEL IONAŞCU, Președintele Executiv al PPUSL: Înţeleg, personal, să propun şi să facem o altfel de politică. O politică a oamenilor dintre oameni, pentru ceea ce înseamnă promovarea valorilor societăţii în toate sferele. În mod dezinteresat.

Deşi umaniştii sunt încă la început de drum pe scena politică, au reuşit deja să atragă oameni care se regăsesc în valorile şi priorităţile organizaţiei.

MIHAI TOADER, Secretar General al PPUSL: Avem candidaţi la peste 40 de municipii reşedinţă de judeţ şi avem candidaţi la peste 60 la sută din cele 3200 de localităţi din România. Candidaţii noştri au fost aleşi pe sprânceană. Au fost aleşi pentru a fi omul potrivit, la locul potrivit. Sunt tineri, sunt oameni care nu au mai făcut politică.

Unul dintre cei mai cunoscuţi europarlamentari români şi totodată, reprezentantul umaniştilor în Parlamentul European, a fost prezent la eveniment.

MARIA GRAPINI, europarlamentar: Mesajul meu este de a avea o scară corectă a valorilor. Să respectăm tradiţiile şi cultura românească.

Alături de oficiali, au fost prezenţi şi cei care vor intra în cursă pentru primăriile de sector.

TOADER ULISE, candidat al PPUSL Sector 3: Mi-am propus să facem o altfel de politică. O politică în care să aibe în centrul atenţiei omul.

VASILE NEGRILĂ, candidat PPUSL Sector 4: Politica trebuie să o lăsăm deoparte, să ne ocupăm de oameni. Începând de astăzi, eu sunt pe străzi, merg printre oameni şi stau printre oameni.

Liderii regionali au aprciat că tinerii încep să se implice în politică, ghidaţi de principiile motivaţionale umaniste.

TOMA ION, Președinte Regiunea Oltenia: Pentru mine este cea mai mare realizare, implicarea tinerilor în proiectul nostru pentru că ţara e a lor.

CORNEL LAZĂR, Președinte Regiunea Argeș: Partidul Puterii Umaniste Social Liberal va avea un cuvânt de spus atât la alegerile locale, cât şi la alegerile parlamentare din acest an.

În perioada următoare, umaniştii îşi propun să fie din ce în ce mai prezenţi în spaţiul public pentru ca oamenii să le cunoască proiectele.