Doi soți din Oradea realizează o întreagă gamă de astfel de accesorii, manual, după tehnici vechi, iar aproape toată producţia merge peste ocean.

Într-un mic atelier, amenajat în propria casă, Mircea coase de zor la maşina de cusut Singer, veche de mai bine de 120 de ani. Ziua de lucru începe dimineaţa devreme şi se termină undeva spre seară. Merită însă tot efortul. Genţile din piele pe care le realizează sunt căutate de clienţi din toată lumea. Care nu rămân niciodată nemulţumiţi.

Articolul continua dupa recomandari

John Birrell Levine, client: Geanta este încăpătoare, pentru tot ceea ce îmi doresc să port cu mine, o pot purta în diferite moduri, aşa cum vreau.

John este un client din Washington care a ținut morțiș să le mulțumească orădenilor pentru geanta business achiziţionată. Iar ca el, sunt multi. Jason VanDiver, din New York, a dus faima produselor româneşti în cea mai mare metropolă americană.

Jason VanDiver, client: Sunt atât de mulţi oameni care au venit la mine şi m-au întrebat de unde mi-am luat geata, iar eu le-am spus de ei. Oamenii vor să mi-o fure sau să o cumpere de la mine.

Doar cat au stat de vorbă cu reporterii Observator, cei doi români au primit o comanda, tot din Statele Unite. Un client din Los Angeles a cumpărat un portofel bărbătesc cu 110 dolari.

Mircea dă viaţă produselor schiţate alături de Daciana, după indicaţiile şi preferinţele clienţilor. Gențile din piele de lux le-au adus apariţii în reviste internaţionale de renume. 

Daciana Bule: Revista Vogue din Marea Britanie, unde am fost contactaţi de ei şi solicitaţi pentru o apariţie în 2012.

În viitor, cei doi îşi doresc să le insufle şi tinerilor pasiunea pentru prelucrarea pielii.