Se împlinesc 30 de ani de când Madonna a lansat videoclipul "Like a Prayer", considerat şi acum unul dintre cele mai bune, din toate timpurile. Odată cu el, a iscat însă controverse în întreaga lume şi a isterizat întreg Vaticanul.

În 1989, Madonna a reuşit să facă ceva ce nimeni nu făcuse până atunci: a lansat un videoclip sexy, dar în care apăreau sfinţi şi cruci. Educaţia catolică a artistei şi-a spus cuvântul. Compusă în doar trei ore, împreună cu muzicianul Patrick Leonard, „Like a Prayer" s-a vrut a fi o piesă spirituală, cu o fată care îl iubeşte pe Isus. Trimiterile la sex sunt însă evidente.

Articolul continua dupa recomandari

În videoclip, Madonna face dragoste cu o statuie vie ce reprezintă un sfânt de culoare şi dansează pe un câmp, având în spate cruci în flăcări. Cântecul are însă un mesaj pozitiv: depăşirea rasismului şi a fricii de a spune adevărul.

La acea vreme, Madonna abia împlinise 30 de ani, iar tabloidele o luau în derâdere din cauza vârstei. Artista venea şi după divorţul de Sean Penn. Aşa că a simţit nevoia să se relanseze şi să transmită alte mesaje. "Like a prayer"este adesea numit cel mai bun cântec al ei, datorită melanjului de genuri: pop, rock, dance, gospel, soul, disco. Şi, într-adevăr, a însemnat un moment de cotitură în cariera Madonnei. În ochii criticilor, ea s-a transformat dintr-o cântăreaţă provocatoare într-un artist capabil să producă muzică.

Acum, Madonna a sărbătorit momentul şi a încărcat pe Instagram videoclipul piesei. 30 de ani mai târziu, se declară mulţumită că a avut atâta succes, chiar dacă i-a adus critici inclusiv din partea Vaticanului.