În perioada sărbătorilor românii aleg în general să stea acasă, împreună cu familia, alături de cei dragi. Nu este însă o opţiune posibilă de fiecare dată pentru vedete. Cum petrec însă vedetele în acest an Paştele? 

Ei bine, acasă. Chiar dacă asta înseamnă să îşi pună frumos şorţul şi să intre în bucătărie. Colegii noştri de la Observator au aflat care sunt planurile acestora în detaliu. 

Articolul continua dupa recomandari

Cristina Ciobănaşu: De sărbători vom sta acasă.

Şerban Copoţ: Noi avem planuri să mergem la bunici, în Harghita

Cosmina Dobrotă, actriţă: O să merg în Bucovina de Paşte.

Elena Gheorghe: Întotdeauna de Paşte stau acasă alături de familia mea

O regulă de aur, pe care par să o respecte mai toate vedetele. Pe Şerban Copoţ l-am prins pauza de publicitate, chiar la noi. Şi pentru el, e o tradiţie ca de sărbători să petreacă alături de cei dragi. Momentan, nici nu ar avea cum altfel. Din motive obiective.

Şerban Copoţ: Cineva, acolo sus îşi râde în barbă când ai copii şi îţi faci planuri d-astea aşa, la milimetru. Nu de puţine ori ni s-a întâmplat să plătim inclusiv vacanţe, să mergem pe afară şi poc, câte o boală şi stăm acasică. Noi avem planuri să mergem la bunici, în Harghita, de Paşte, unde avem un cuptor cu lemne unde trebuie să gătesc eu ceva grozav.

Pentru câteva zile se transformă în bucătar şi Călin Goia. Măcar de Paşte. Crăciunul îl găseşte mereu pe scenă.

Călin Goia: Sunt nişte sărbători religioase extrem de importante, pe care le simţim ca atare, trebuie trăite în familie, trebuie să îţi cauţi latura spirituală şi să renunţi un pic la viaţa de zi cu zi, e bine să cauţi un pic de linişte, să simţi iubirea familiei tale.

Mamă a doi copii, nici Elena Gheorghe nu-şi face planuri departe de casă. Ba din contră, acolo e, de fapt, distracţia.

Elena Gheorghe: O singură dată am fost plecată, în 2009 când am fost la Eurovision, şi a fost cam cea mai grea experienţă, am fost departe de ai mei, şi a fost greu, greu de tot, şi de atunci mi-am promis că nu o să lipsesc niciodată de Paşte de acasă. 

O promisiune pe care nu vrea să o încalce nici Adelina Pestriţu. Cu atât mai mult cu cât este primul an în care îşi va petrece sărbătorile de Paşte, alături de fetiţa ei, Zenaida-Maria.

Adelina Pestriţu: O să mergem la bunicii micuţei Zeni, la părinţii noştri, în vizită, la masă, pentru că de abia aşteptăm să mâncăm toate preparatele specifice sărbătorilor pascale, şi, cu siguranţă, o să ne întâlnim şi cu nişte foarte buni prieteni. 

Pe platourile de filmare ale serialului Fructul Oprit, actorii sunt la ultimele ore de înregistări. Fizic doar. Căci gândul, le zboară departe.

Cosmina Dobrotă, actriţă: Cu toţii de abia aşteptăm să fim cu familiile noastre, să ne odihnim să ne încărcăm bateriile pentru ceea ce urmează.

Asta vor şi Cristina Ciobănaşu şi Vlad Gherman. Sunt împreună şi pe platourile de filmare, dar şi în viaţă. Deja de 7 ani îşi fac planurile împreună.

Cristina Ciobănaşu: De sărbători vom sta acasă, vom vopsi ouă, vom găti, ne vom odihni, vom sta împreună cu familia, vom merge să luăm lumină.

Vlad Gherman: Noi sărbătorim împreună, îl simţim şi e Dumnezeu mai aproape, ne punem o rugăciune, şi o dorinţă pentru un an nou cât mai bun, e aşa sărbătoare care pe mine mă atinge de fiecare dată ceva mai mult faţă de celelalte sărbători. 

Şi nu e singurul. Facem o oprire şi la chefii care. se duelează la cuţite. Ce-i drept, momentan, au îngropat securea războiului. Noi i-am găsit cu gânduri paşnice acum.

Cătălin Scărlătescu: Anul ăsta vreau să mă duc la mănăstire la Techirgiol, unde era bunica mea, vreau să mă duc la Constanţa. O să merg acolo cu o gaşcă mare de prieteni şi cunoştinţe. După îmi iau o plită d aia şi mergem pe plajă să facem nişte scoici, miel, cozonc.

Sorin Bontea: De Paşte întotdeauna stau acasă cu familia, şi de Paşte şi de Crăciun, eu chestiile astea le fac în familie.

Florin Dumitrescu: Din 365 de zile, cred că 18 suntem departe de case, prin ţară, automat când putem să profităm să stăm acasă toţi patru, stăm acasă toţi patru.

La fel ca mai toţi românii, căci da, Paştele se petrece aşadar în familie. Chiar şi studiile o confirmă. Peste 70 la sută dintre noi decidem să rămânem acasă, înconjuraţi de cei dragi, în această perioadă.