O vacanţă în compania celor mai bune prietene este remediul perfect pentru stresul cotidian. O arată un nou studiu realizat de Universitatea Oxford. Potrivit cercetătorilor, femeile trebuie - din când în când - să fugă în lume cu prietenele. Experienţa - spun experţii - va contribui semnificativ la îmbunătăţirea sănătăţii lor mintale.

O vacanţă exotică în compania celor mai bune prietene pare de vis. Şi, cu toate că multe femei nu realizează acest lucru, o astfel de experienţă este extrem de sănătoasă. Un nou studiu realizat la Universitatea Oxford a arătat că femeile care nu petrec timp în compania prietenelor întâmpină probleme de sănătate asemănătoare precum cele care fumează aproape un pachet întreg de ţigări pe zi.

Articolul continua dupa recomandari

Astfel, o dată la o anumită perioadă de timp, femeile ar trebui să plece în vacanţe cu prietenele, chiar dacă acest lucru nu reprezintă o prioritate în viaţa lor. Vacanţa nu trebuie să fie lungă şi nici planificată în cele mai mici amănunte. Important este să poate fugi de stresul cotidian de la muncă sau de dramele personale.

Totodată, o vacanţă cu prietenele le va ajuta să rezolve anumite probleme din viaţa personală. Căci prietenele vor înţelge mult mai bine situaţia cu care se confruntă decât o face partenerul lor viaţă. De-a lungul timpului studiile au arătat că timpul petrecut în compania prietenelor contribuie şi la ridicarea nivelului de oxitocină din organism, un horom care contribuie la reducerea stresului.