În timp ce Bradley Cooper, Glenn Close sau Emma Stone îşi pregătesc discursurile pentru marea ceremonie de decernare a premiilor BAFTA, care va avea loc peste o săptămână, într-o suburbie londoneză se lucrează intens la fabricarea trofeelor pe care actorii le visează.

La câteva mile de Royal Albert Hall, acolo unde Academia Britanică de Film şi Televiziune va întinde covorul roşu pentru nume mari din cinematografie la premiile BAFTA, se lucrează intens. Este doar o parte din munca titanică ce stă în spatele marelui eveniment din 10 februarie.

Articolul continua dupa recomandari

Cu un design gândit de sculptorul american Mitzi Cunliffe în anul 1955, măştile mult dorite măsoară 27 de centimetri, cântăresc 3,7 kilogame şi sunt realizate de mână, la New Pro Foundries încă din anii 1970. Odată ce metalul a fost turnat, este lăsat să se răcească, apoi finisat cu ajutorul nisipului. La final, este lustruit

Premiile BAFTA sunt echivalentul britanic al trofeelor Oscar. Anul acesta, de cele mai multe nominalizări se bucură filmul "The Favourite", cu nu mai puţin de 12 şanse la premii.

Pelicula "Rome", în regia lui Alfonso Cuaron, comedia "Vice", deja mult îndrăgitul lungmetraj "Bohemian Rapsody" şi drama "A Star is Born", sunt, de asemenea în cursa pentru un premiu BAFTA.