La exact un an de când a devenit mamă, Elena Udrea şi-a botezat astăzi fetiţa. În România, aşa cum spera încă de când a născut-o în Costa Rica, acolo unde s-a ascuns de justiţie timp de un an şi jumătate. Întoarsă de câteva luni în ţară, Udrea a organizat o petrecere discretă, la care l-a invitat şi pe Traian Băsescu. Fostul preşedinte a ajuns în urmă cu puţin timp. 

Puţin după ora patru după-amiaza, Elena Udrea a ieşit cu fiica ei în braţe din mănăstirea Caşin, una din cele mai mari biserici ortodoxe din București. 

Articolul continua dupa recomandari

Eva Maria a fost botezată chiar de ziua ei. E un moment pe care fostul ministru l-a visat încă de când era fugară în Costa Rica. 

Elena Udrea spune că "i-am promis că o aduc acasă de când era în burtică şi acum am adus-o". De asemenea, Udrea recunoaşte că "am plâns puţin. Am o fată de un an, deja. Nu-mi vine să cred că anul trecut, pe vremea aceasta, ea se născuse".

Până la biserică, fetiţa a fost îmbrăcată cu o rochiţă vaporoasă, alb-crem cu dantelă, asortată cu cea a mamei, ambele creaţiile unui designer român. 

Udrea spune că "mi-am imaginat de sute de ori momentul acesta. Şi mi-am imaginat aici, acasă. Dumnezeu a făcut o minune şi chiar se întâmplă. O botezăm aici. E cel mai important moment din viaţa mea, după cel în care am născut-o, fix acum un an".

Adrian Alexandrov, tatăl fetiţei, spune că "normal că am emoţii. Ca orice tată care-şi botează primul copil. Cred că o să fie bine".

Cel mai aşteptat invitat al zilei, fostul preşedinte Traian Băsescu, şi-a făcut apariţia două ore mai târziu. 

După creştinare, Eva Maria a fost îmbrăcată cu o rochiţă roz. Naşii sunt prieteni mai vechi ai părinţilor.

Despre planuri, pregătiri, dar şi emoţii, Elena Udrea le-a vorbit în exclusivitate reporterilor Observator înainte de botez. 

Elena Udrea: Ne-am pregătit mai mult spiritual. Adică, am vrut ieri să stau toată ziua cu ea. Am zis că este ultima ei zi de bebeluş. De astăzi, devine un copil. Este un moment cum nu poţi să trăieşti în altă ocazie. Categoric sunt fericită

Elena Udrea s-a întors în ţară în iulie, după un an şi jumătate în care s-a ascuns în Costa Rica. A scăpat momentan de condamnarea de şase ani de închisoare, din dosarul Gala Bute. 

Procesul se va relua de la zero, după decizia CCR privind completurile de cinci judecători, ilegal constituite. Fostul ministru mai este cercetat pentru corupţie şi în cazul Hidroelectrica. Iar săptămâna trecută, Udrea a fost audiată la DNA în dosarul campaniei electorale a lui Traian Băsescu.