Zoli Toth chiar poate face muzică din orice. N-ar trebui să ne mire, având în vedere că a fost inclusiv profesor de instrument şi muzică de cameră la Liceul de Muzică „Sigismund Toduţa" din Cluj-Napoca. A câştigat alături de elevii lui trei premii I la Olimpiadele Regionale si Nationale de Muzică, secţiunea Percuţie.

Iar Zoli Toth le-a încercat pe toate. A cunoscut succesul alături de trupa Sistem  - sigur vă amintiţi finala memorabilă de la Eurovision, din 2005, când alături de Luminiţa Anghel s-a clasat pe locul 3!

Articolul continua dupa recomandari

De atunci totul s-a legat firesc. Hituri peste hituri, mii de concerte în ţară şi în străinătate, 11 single-uri care au ajuns pe primul loc în topurile româneşti. Iar de jumătate de deceniu şi-a croit singur drum prin muzică. Şi nu oricum: ci cu instrumente de percuţie neconvenţionale: jante de maşini, tigăi, butoaie şi alte cele.

Cocoon este doar una dintre piesele celui mai nou proiect al său - Home Alone. Un proiect inedit pentru România, în care, îmbină acordurile clasice, cu sound-ul industrial şi electro. Pe scurt, varianta lui de a înţelege muzica. Şi de a-şi spune povestea.

Şi, da, aţi văzut şi auzit bine. Zoli Toth reuşeste să îmblânzească muzica şi să şlefuiască chiar şi sunetul scorţos al butoaielor. Are trucurile lui desigur. Şi îndemânare cât cuprinde. Plus, studii aprofundate de percuţie.

Proiectul Home Alone a început anul trecut. De atunci cutreieră toată ţara - cel mai recent concert al său a fost pe 12 aprilie, în Bucureşti. La Arcub mai exact.

Zoli este singur doar pe scenă. Acasă îl aşteaptă soţia şi cele două fete ale lui, care de altfel reprezintă şi principala sursă de inspiraţie a artistului.