Încă din timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din Statele Unite, actorii de la Hollywood s-au declarat, în cea mai mare parte, împotriva lui Donald Trump, Hillary Clinton fiind favorita lor. Însă, se pare că nici la două luni după alegerea lui Trump, Hollywood-ul nu pare împăcat cu ideea că Trump va conduce destinele SUA în următorii ani.

Duminică seară, la cea de-a 74-a gală de decernare a Globurilor de Aur, Meryl Streep a susţinut un discurs emoţionant, în care a vorbit despre imigraţie şi diversitatea de la Hollywood şi l-a criticat în termeni duri pe Donald Trump. 

Articolul continua dupa recomandari

”Impertinenţa invită la impertinenţă. Violenţa incită violenţă. Atunci când oamenii puternici se folosesc de funcţiile lor pentru a-i intimida şi brutaliza pe ceilalţi, cu toţii avem de pierdut”, a spus, printre altele, vedeta americană.

"SUA au devenit ca în filmul «Lupul de pe Wall Street»"

Meryl Streep nu este însă singura vedetă de la Hollywood care a vorbit despre Trump în acest weekend.

Regizorul Martin Scorsese a spus, într-un interviu acordat postului de televiziune BFMTV, cu ocazia lansării celui mai recent film al său, intitulat ”Silence”, că ”republica americană este de acum în pericol”.

Regizorul a fost invitat să vorbească despre influenţa preşedintelui-ales Donald Trump asupra societăţii americane, iar el a formulat câteva dubii în această privinţă. 

”Ideea de includere, ideea de compasiune, de a avea grijă de cei săraci, de a asigura nevoile medicale ale oamenilor... Credeam că aceasta era direcţia pe care o vom urma; era direcţia pe care eu speram că o vom urma. Dar nu va fi aşa (...), dacă ţinem cont de ceea ce s-a spus în timpul acestei campanii electorale foarte lungi”, a spus Martin Scorsese. 

”Cred că democraţia, că ideea unei republici americane este în pericol  (...) Pentru mine, ca să rezum, după acest vot, Statele Unite au devenit ca în filmul «Lupul de pe Wall Street»”, a explicat celebrul cineast, referindu-se la cinismul afişat în unul dintre lungmetrajele sale recente. 

Însă cineastul nu s-a declarat complet debusolat de situaţia actuală din politica şi societatea americană: ”Am încă speranţă că într-un fel sau altul, cu toate aceste lucruri care ne aşteaptă şi care ni se întâmplă, vom reuşi să găsim totuşi forţa pentru a ieşi din această situaţie, să ne tratăm şi să ne comportăm diferit”.