De obicei, când ne alegem destinaţia de vacanţă întrebăm un prieten, mergem la o agenţie, căutăm pe Internet. Dar se poate şi altfel. Ştefana Suciu este o tânără care a vizitat multe locuri în vacanţe, ca turist. Dar ulterior şi-a dat seama că, dacă tot a aflat secretele unor zone inedite, ar putea să le împărtăşească şi altora, ca organizator şi ghid.

Practic ea a învăţat pe cont propriu care sunt cele mai bune variante de transport, cazarea cea mai ieftină şi bună, ce şi unde poţi face, unde e bine să faci shopping, de unde să iei suveniruri. Iar invitaţia este să mergeţi pe încrederea în experienţele personale ale ghidului. Pentru că nimic nu te învaţă mai bine decat nevoia.

Articolul continua dupa recomandari

Primul job a fost pe un vas de croazieră. Dar i-a plăcut mai mult să vadă apa de la înălţime, aşa că s-a suit în. avion şi timp de 2 ani şi-a exersat tehnicile de stewardesă.

Ştefana Suciu, travel expert: Într-o lună călătoream cam în 4 destinaţii foarte exotice. Cuba, Jamaica, Brabados, Vegas. Mi-am dat seama, după ce am lansat cartea "Cum devii stewardesă?" că audienţa mea era foarte interesată de ceea ce făceam eu şi le plăcea, dar simţeam că după 2 ani am stagnat. Hai să risc şi să o iau de la capăt şi să creez un concept să vină oamenii în vacanţă cu mine.

Aşa a reuşit Ştefana, la cei 22 de ani ai ei, să pună la punct o vacanţă de vis în Bali, creionată din propriile experienţe. I-a luat cam 2 luni sî facă asta.

Ştefana Suciu, travel expert: Deja ştiu foarte multe locaţii secrete, ştiu zone care nu sunt pe instagram şi m-am împrietenit cu localnicii. De exemplu, în Bali este un club unde intri în el prin supermarket. E pâine, sucuri, ce vrei, iar în spatele la frigider, când intri te apleci şi intri în club. Oamenii nu ştiu de locul acesta nu au cum să ajungă pentru că nimeni nu s-ar gândi să tragă de uşa unui frigider. De la A la Z calculez toată vacanţa. Şi distracţie, şi relax. Sărim cu paraşuta, am înotat cu rechinii, cu balene, cu delfinii. Următoarea vacanţă este Africa. O să plecăm la nişte bungalouri în mijlocul safariului. După o să ne mutăm în Zanazibar. Avem 5 excursii de cultură în oraş, mergem la scufundări. Dacă mergi la o agenţie de tursim, o vacanţă în Bali este undeva pe la 1300-1400 de euro. Vacanţa noastră a fost 1900 de euro, Noi nu am stat la un hotel, am stat la 3. Hotel, bungalouri, vila privată.

Dar asta depinde şi de motivul pentru care plecaţi în vacanţă. Dacă vreţi să vă relaxaţi, Republica Dominicană este locul perfect, iar Europa este potrivită pentru iubitorii de artă şi cultură. În schimb, pentru distracţie.

Ştefana Suciu, travel expert: Bangkok este considerat cam cel mai nebun oraş din Asia. Sunt rooftop party-uri, petreceri. Am petrecut un revelion datotită jobului, a fost o nebunie. După am fost într-un club pe mai multe etaje şi în fiecare cameră era alt stil de muzică.

România a fost inclusă în topul celor mai căutate destinaţii pentru anul 2020. Conform estimărilor, procentul rezervărilor va creşte cu până la 298% faţă de anul 2019.