După ce Ziua Independenței a redefinit genul filmului eveniment, următorul capitol oferă un spectacol global la scară inimaginabilă.

Folosind elemente recuperate ale lumii extraterestre, națiunile de pe Pământ au colaborat la un proiect de apărare imens pentru protejarea planetei. Însă nimic nu ne poate pregăti pentru forța avansată și fără precedent a extratereștrilor. Numai ingenuitatea câtorva bărbați și femei curajoși poate salva lumea noastră de la dispariție.

Articolul continua dupa recomandari

Pentru regizorul Roland Emmerich, ZIUA INDEPENDENȚEI: RENAȘTEREA înseamnă revenirea la universul pe care el și coscenaristul și producătorul Dean Devlin l-au creat acum douăzeci de ani. Au capturat fulgerul cinematic într-o sticlă—electrizând publicul din întreaga lume cu drama, acțiunea, umorul, personajele de neuitat și un discurs prezidențial care este citat și în ziua de azi.

Pe scurt, filmul a schimbat regulile jocului: a devenit parte din cultura noastră și ne-a amintit de ce mergem la film.

O NOUĂ GENERAȚIE SE ALĂTURĂ EROILOR CARE SE ÎNTORC

ZIUA INDEPENDENȚEI: RENAȘTEREA extinde universul din Ziua Independenței reunind grupul—reunind distribuția inițială din primul film—dar introducând noi jucători din întreaga lume.

Vezi 1 imagini în Galerie

Pentru regizorul Roland Emmerich, grupul reprezintă echipa de vis. „E extraordinar să vezi predarea ștafetei de la o generație la alta,” comentează acesta. „Avem eroii veterani din primul film care deschid drumul celor noi. Cu distribuția inițială pe platou, e ca o reuniune de clasă după 20 de ani—promoția ‘96.”

Noul film este prima continuare a lui Emmerich. „Această lume e specială pentru mine, și am vrut să fiu corect față de ea și de personaje,” spune acesta. „A trecut destul timp pentru a mi se părea din nou proaspăt.” Emmerich a fost readus în lumea din filmul Ziua Independenței de șansa de a folosi efectele vizuale mult avansat față de cele de acum douăzeci de ani.