Imagini spectaculoase vin din Ovidiu, Constanţa, unde mii de oameni au ocupat faleza lacului Siutghiol. Pe apă, pe o scenă plutitoare, s-a jucat în premieră naţională cel mai cunoscut spectacol de balet al tuturor timpurilor - Lacul Lebedelor. Decorul magic, coregrafia impecabilă şi costumele artiştilor au fascinat mulţimea.

Cadrul natural, descris în vechea legendă, în care un stol de lebede apare pe malul apei, a fost redat în premieră, chiar pe lacul Siutghiol. De pe mal, peste trei mii de oameni au urmărit vrăjiţi cel mai cunoscut spectacol de balet al tuturor timpurilor.

Articolul continua dupa recomandari

De pe scena plutitoare, artiştii au transmis publicului o explozie de emoţii. Lebedele, simbolul iubirii eterne, şi-au recăpătat înfăţişarea umană în ropote de aplauze.

Spectacolul "Lacul Lebedelor" a fost pus în scenă pentru prima dată, în anul 1877 în Moscova, la renumitul Teatru Bolşoi. Evenmentul desfăşurat la Ovidiu face parte dintr-un proiect mai amplu de colaborare între autorităţile locale şi artiştii Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski" din Constanţa.