Jurnalistul Bill O'Reilly, prezentator vedetă al postului Fox News, care a fost concediat de conducerea acestei televiziuni în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală, ar putea părăsi echipa cu o sumă compensatorie de până la 25 de milioane de dolari.

Bill O’Reilly ar părăsi televiziunea cu plata unui salariu anual, care ar fi cuprins între 20 de milioane şi până la 25 de milioane de dolari, conform unor termeni ai unui contract semnat recent între prezentatorul vedetă şi 21st Century Fox, potrivit unei persoane care cunoaşte situaţia.

Articolul continua dupa recomandari

”Este îngrozitor de dezamăgitor că ne despărţim din cauza unor acuzaţii complet nefondate. Însă, aceasta este realitatea nefericită pe care multe dintre persoanele aflate în vizorul public trebuie să o trăiască astăzi. Mă voi uita întodeauna în urmă la timpul petrecut la Fox cu multă mândrie pentru succesul fără precedent pe care l-am obţinut şi cu recunoştinţă pentru toate persoanele care m-au urmărit constant. Îi urez tot binele televiziunii Fox News”, a transmis Bill O’Reilly, miercuri.

Purtători de cuvânt ai Fox News şi ai prezentatorului Bill O’Reilly au refuzat să comenteze informaţia cu privire la suma pe care o va primi jurnalistul la încetarea colaborării.

Fow News a confirmat miercuri că l-a concediat pe Bill O’Reilly, un prezentator vedetă al postului american, care aducea multe venituri din publicitate acestei televiziuni, după ce jurnalistul a fost acuzat de hărţuire sexuală.

Decizia de a îl concedia pe Bill O’Reilly a fost luată în contextul în care cotidianul The New York Times a publicat la începutul lunii aprilie un articol în care se afirmă că postul Fox News a fost obligat să plătească 13 milioane de dolari pentru a ajunge la o înţelegere legală cu un grup de cinci femei care l-au acuzat pe celebrul prezentator de hărţuire sexuală. Bill O’Reilly a negat aceste acuzaţii.

Decizia a fost luată în pofida sprijinului public venit din partea preşedintelui Donald Trump care a spus că Bill O’Reilly nu trebuie să se retragă din activitate.

”Cred că nu ar fi trebuit să încheie o înţelegere în justiţie. Personal, cred că nu trebuia să facă asta”, a spus Donald Trump, după apariţia în presă a acuzaţiilor formulate împotriva jurnalistului.

”Pentru că ar trebui să meargă până la capăt. Cred că Bill nu a făcut nimic greşit. E o persoană pe care o cunosc bine - e o persoană bună”, a adăugat preşedintele Trump.

Marţi, Marc Kasowitz, avocatul lui Bill O’Reilly, a spus că jurnalistul este atacat de organizaţiile cu simpatii politice de stânga.

William ”Bill” James O'Reilly, născut pe 10 septembrie 1949 la New York, este un prezentator de televiziune american, simpatizant al dreptei conservatoare. A lucrat în televiziune, radio şi presa scrisă şi este cel mai bine cunoscut în calitate de prezentator al emisiunii TV ”The O'Reilly Factor”, difuzată de postul Fox News. A prezentat şi o emisiune radiofonică, ”The Radio Factor”, şi a publicat cinci cărţi despre convingerile sale socio-politice.

Bill O'Reilly şi-a exprimat public, în repetate rânduri, simpatia pentru doctrina republicană şi are opinii conservatoare asupra majorităţii subiectelor pe care le abordează în emisiunile sale - de la dreptul la avort la căsătoriile gay şi până la religie şi războaiele din Irak şi Afganistan.

Sursa: News.ro