Rowan Atkinson, interpretul personajului Mr. Bean, a fost victima unei farse online, după ce mai mulţi utilizatori ai reţelei de socializare Facebook, folosind informaţii false, au încercat să îi convingă pe fanii actorului că acesta s-ar fi sinucis weekendul trecut.

Un mesaj a devenit viral pe internet weekendul trecut, afirmând că Rowan Atkinson s-ar fi sinucis după ”ce a suferit un episod de depresie severă” şi ar fi avut ”probleme cu drogurile şi cu alcoolul”.

Articolul continua dupa recomandari

Însă totul a fost o farsă, iar tabloidele britanice au confirmat luni dimineaţă acest lucru.

The Sun a publicat deja un articol în care afirmă că Atkinson este ”în viaţă şi sănătos”.

Actorul nu a vorbit deocamdată în mod public despre această farsă.

Farsa s-a bazat pe informaţii din 2013 şi autorii ei afirmau că Rowan Atkinson ar avea vârsta de 58 de ani, în condiţiile în care vârsta reală a starului britanic este de 61 de ani. Fotografia care a circulat pe Facebook era însoţită şi de un mesaj mai amplu, iar una dintre informaţiile false din acel text conţinea o altă dată personală eronată - anul naşterii starului fiind marcat 1995.

Rowan Atkinson a fost subiectul unei farse similare şi în 2012, când un zvon care a circulat pe Twitter susţinea că actorul ar fi murit într-un accident de automobil.

Rowan Sebastian Atkinson, născut pe 6 ianuarie 1955, este un actor de comedie britanic, devenit celebru graţie personajului Mr. Bean, pe care l-a interpretat în mai multe seriale TV şi lungmetraje pentru marele ecran.