Pentru o săptămână, Bucureştiul a devenit Capitala designului, fie că vorbim de modă, e produs sau de interior. Iar inspiraţia, pentru mulţi dintre creatori, a fost folclorul românesc reinterpretat! Jurnalişti din întrega lume au venit să scrie despre evenimentul de la noi!

Ţinute avangardiste, obiecte de mobilier reinventate din tradiţia românească şi jucării parcă din alt secol. Toate sunt disponibile în mijlocul Capitalei, pe calea Victoriei, la Palatul Telefoanelor. O jucărie din lemn costă între 60 şi 110 de lei.

Articolul continua dupa recomandari

Alice Frenetz, comerciant jucării:
Am încercat să reinventăm jucăriile din trecutul nostru, cu care se jucau părinţii noştri, pe care le făcea bunicii noştri şi am încercat să aducem în ziua de astăzi nişte jucării care au la bază principii de fizică, mecanică.

Dar în lumea gadgeturilor, astfel de obiecte cu greu reuşesc să reziste pe piaţă.

Alice Frenetz, comerciant jucării:
Maşinuţa are un motor cu propulsie pe elastic+27:34 se trage puţin în spate şi ar trebui să meargă.

În centrul atenţiei au fost şi piesele de vestimentaţie ale designerilor români.

Lena Criveanu, designer român:
Este un eveniment care în absolut orice ţară este o normalitate, când am auzit că se întâmplă la noi am fost extrem de încântată. Aici, acum, în această perioadă totul este efervescent, totul este culoare. Avem elementele de seară dar pe n-aş vrea să o port doar într-un moment foarte special şi o aduc în cotidian, fibra naturala, helanca care ne e f comună şi ne e la îndemână să o purtăm!

Ana Morodan, fashion blogger:
Toată lumea are această preconcepţie despre designeri români că ei creează nepurtabile. Dacă mergeţi la ei în ateliere sau showroom-uri o să vedeţi că sunt o groază de produse pe care le puteţi purta în fiecare zi.

Pe lângă expoziţia centrală, vor fi şi o serie de evenimente care vor încuraja dezvoltarea designului în Cartierul Creativ. Mai exact, pe străzile pietonale Matei Millo și Ion Oteteleșanu.

Andrei Borţun, organizator:
În tot oraşul, în aceste 10 zile, sunt peste 50 de evenimente colaterale RDW care înseamnă alte expoziţii, petreceri, conferinţe. Promovăm de câţiva ani meşteşugarii români, mai ales organizaţiile care ştiu să aducă vechi meşteşuguri şi trediţii româneşti.

Romanian Design Week va dura 10 zile, iar pe lângă expoziţia centrală, vizitatorii se pot bucura şi de muzică live şi streed food.