Printre miile de oameni care au făcut posibil succesul serialului Game of Thrones se numără şi un român! Un "concept designer" fără de care scenele impresionante cu dragoni, foc şi zombi nu ar fi existat. Tânărul care a studiat Arhitectura a fost găsit de producătorii serialului pe Facebook. În exclusivitate pentru Observator, Ioan Dumitrescu a dezvăluit şi cum se comporta John Snow când era asaltat de fane.

Este unul dintre momentele-emblematice din Game of Thrones. Daenerys se răzbună pe Cercei şi dă foc oraşului Kings Landing. 

Articolul continua dupa recomandari

Ioan Dumitrescu, românul din spatele succesului Game of Thrones

Puţini ştiu însă că această scenă nu ar fi arătat aşa dacă Ioan Dumitrescu nu ar fi gândit-o astfel. El este concept designerul ultimului sezon al serialului. Adică, a citit scenariul şi l-a transformat în imagini digitale care, mai apoi, ajută echipa de filmare să creeze episoadele. 

Ioan Dumitrescu, concept artist: Aveam o scenă făcută în care Cercei se uită din castel la foc şi nu acceptă ce se întâmplă. Tot setul ăsta a fost construit lângă studioul de producţie unde am lucrat. Construiau în parcare. S-au gândit, ok avem un backlot pe care nu îl folosim, au construit un zid de containere şi au început să ridice set-ul, foarte detaliat, cu străzi, terase, coloane, absolut orice element arhitectural plus ghivece de flori, urne, care cu mirodenii, care cu mâncare, etc 

Astfel, având o idee despre cum trebuie filmată scena, producătorii pot decide dacă vor folosi figuranţi ori vor creea totul pe calculator. 

Ioan Dumitrescu nu a fost ales la întâmplare de producătorii serialului. A lucrat şi la scene din Transformes, Assassin's Creed sau Beauty and the Beast. Inediat a fost însă modul în care a fost abordat. Pe Facebook. Aşa a ajuns în Belfast, capitala Irlandei de Nord şi locul unde s-a filmat serialul-fenomen. 

Ioan Dumitrescu, concept artist: Am cunoscut o mulţime de actori. Ne întâlneam pe hol, ne mai măsuram înălţimile. Am avut o petrecere de început de filmări pentru The Long Night, a început cu difuzarea în cinematograf a două episoade şi apoi am continuat într-un bar, acolo a stat echipa, actorii, să zicem că tot castul. Cel mai hăituit era John Snow, nu putea să scape nici în mall. Zeci de fete erau după el. Trei etaje a coborât în fugă

Game of Thrones a fost cel mai scump, cel mai vizionat şi cel mai premiat serial creat vreodată, cu peste 45 de trofee la activ.