Mâncarea face casă bună cu spectacolul. În restaurantele din Capitală, programele artistice nu lipsesc din meniu. De la piese de teatru, până la recitaluri de pian şi dansuri populare, clienţii au parte de o experienţă completă. Îşi hrănesc şi papilele gustative, şi spiritul, iar turiştii au astfel şansa să ne cunoască, pe lângă gastronomia locală, şi tradiţiile.

Startul unui ospăţ într-un restaunt boieresc din centrul Capitalei începe cu teatru şi recitaluri de pian. Clienţii nu vin aici doar pentru mâncare, ci şi pentru spectacolul oferit de stăpâna casei, Kera Caliţa.

Articolul continua dupa recomandari

O jupâneasă ca odinioară, care păstrează istoria vie și ne povesteşte despre Bucureştiul de altădată.

Aurora Nicolau, patroană restaurant: Coconetul Bucureştilor serba 8 martie la jour fixe, la 5 o clock cum zicea conul Iancu Caragiale, adică la ceaiul de la ora 5.

Apoi, clienţii savurează preparatele boiereşti, acompaniaţi de muzica secolului trecut.

Kera Caliţa: Niciun restaurant de pe lume în care mănânci fără muzică şi fără dans. Înseamnă că acea seară nu este terminată.

Este şi filosofia lui Tudor, care le oferă clienţilor din restaurantul său cel puţin 2-3 programe artistice pe săptămână.

Tudor Dan, patron restaurant: Cu siguranţă lumea caută mai mult decât mâncare şi locuri unde se poate mânca bine, cauta experinţă, o experienţă deosebită.

Client: Categoric este o experienţă plăcută să mănânci şi să te bucuri de un program artistic în acelaşi timp.

Reporter: Merge mai bine mâncarea cu un recital de pian?

Client: Absolut.

Mai ales că mâncarea tradiţională, preparată la foc domol ore în şir, merită gustată pe îndelete.

De bucatele româneşti şi de tradiţiile noastre se bucură cel mai mult străinii, care experimentează astfel România autentică. Aşa că în restaurantele frecventate des de turişti, dansurile populare sunt nelipsite. Iar când atmosfera este magică, romantismul devine garantat.