Schimb de replici dure între preşedintele ales Donald Trump şi actriţa Meryl Streep. Vedeta de la Hollywood s-a folosit de gala premiilor Golden Globes, ce a avut loc în această noapte, pentru a-l critica aspru pe Donald Trump, în timp ce viitorul preşedinte al Statelor Unite nu s-a sfiint, la rândul lui, să o atace dur pe actriţă.

La scurt timp după viralizarea discursului rostit de Meryl Streep, Donald Trump a avut o primă reacţie. 

Articolul continua dupa recomandari

Într-un interviu telefonic pentru The New York Times, Donald Trump a declarat, duminică seară, că nu este ”deloc surprins” că a fost criticat de ”oamenii liberali din lumea filmului” şi Meryl Streep este ”o partizană a lui Hillary Clinton".

"Este una dintre cele mai supraevaluate actriţe de la Hollywood"

Însă, Trump nu s-a limitat la această reacţie. În cursul zilei de luni, preşedintele ales al Statelor Unite a postat trei mesaje pe contul său de Twitter.

”Meryl Streep, una dintre cele mai supraevaluate actriţe de la Hollywood, nu mă cunoaşte, dar m-a atacat noaptea trecută la Globurile de Aur", este unul dintre mesaje.

"Este o studentă corigentă a lui Hillary care a pierdut spectaculos. Pentru a 100-a oară, nu mi-am bătut joc niciodată de un reporter cu dizabilităţi (nu aş face niciodată aşa ceva), ci pur şi simplu i-am arătat...atitudinea de «servilism», după ce el a modificat complet o ştire veche de 16 ani pe care o scrisese pentru a mă face pe mine să am o imagine proastă în presă. Încă o dată, e vorba de acea mass-media necinstită”, a mai scris magnatul american.

Meryl Streep, un discurs emoţionant

Duminică seară, la cea de-a 74-a gală de decernare a Globurilor de Aur, Meryl Streep a fost recompensată cu trofeul Cecil B. DeMille pentru întreaga carieră.

Actriţa americană Meryl Streep a susţinut un discurs emoţionant, în care a vorbit despre imigraţie şi diversitatea de la Hollywood şi l-a criticat încă o dată în termeni foarte duri pe Donald Trump, într-unul dintre cele mai dramatice momente ale galei.

Meryl Streep l-a criticat pe Donald Trump, despre care spus că are ”instinctul de a umili”, după ce preşedintele-ales al Statelor Unite ar fi făcut glume, în public, pe seama unui reporter cu handicap fizic.

”A existat o prestaţie în acest an care m-a uluit. Şi-a prins cârligele în inima mea. A fost atunci când persoana care voia să ocupe cea mai respectată funcţie din ţara noastră a imitat un reporter cu handicap fizic. Era cineva pe care el îl depăşea cu mult în ceea ce priveşte privilegiile, influenţa şi capacitatea de a reacţiona”, a spus Meryl Streep.

”Mi-a frânt inima atunci când am văzut aşa ceva şi încă nu pot să-mi scot acele imagini din minte, deoarece ele nu proveneau dintr-un film. Proveneau din viaţa reală”, a adăugat actriţa americană. 

Declaraţia lui Meryl Streep a rezonat cu comentariilor făcute cu câteva minute înainte pe scena Globurilor de Aur şi de actorul britanic Hugh Laurie, referitoare la faptul că Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (Hollywoof Foreign Press Association - HFPA), instituţia care decernează aceste trofee, a devenit ”unul dintre cele mai denigrate segmente din societatea americană actuală - deoarece conţine cuvintele «Hollywood», «străină» şi «presă»”.

”Hollywoodul e plin de marginalizaţi şi de străini şi dacă ne daţi pe toţi afară, nu veţi mai avea la ce să vă uitaţi la televizor, cu excepţia meciurilor de fotbal şi de arte marţiale mixte, însă acestea din urmă nu fac parte din artă. Însă cine suntem noi şi ce este Hollywoodul cu adevărat? Suntem un grup de oameni care trăim aici dar care venim din alte locuri”, a adăugat Meryl Streep în discursul ei.

”Impertinenţa invită la impertinenţă. Violenţa incită violenţă. Atunci când oamenii puternici se folosesc de funcţiile lor pentru a-i intimida şi brutaliza pe ceilalţi, cu toţii avem de pierdut”, a mai spus vedeta americană.