Ducii de Sussex au ajuns la un acord cu Regina Elisabeta a II-a pentru a nu mai fi membri activi ai familiei regale britanice. Înţelegerea prevede ca Harry şi Meghan să îşi piardă titlurile monarhice şi militare, dar şi că Ducii de Sussex nu o vor mai putea reprezenta în mod oficial pe Regină şi nu vor mai primi fonduri publice. Totodată, Meghan şi Harry şi-au luat angajamentul să ramburseze banii cheltuiţi pentru renovarea proprietăţii lor din apropiere de Castelul Windsor, care va rămâne reşedinţa lor din Regatul Unit.

Meghan şi Harry primesc independenţa pe care şi-au dorit-o. Din primăvară, la mai puţin de doi ani de la nunta regală, cei doi nu vor mai nu vor mai putea să o reprezinte oficial pe Regina Elisabeta a II-a şi nu vor mai primi fonduri publice.

Articolul continua dupa recomandari

O sursă regală a precizat însă că Prinţul Charles va oferi în continuare sprijin financiar privat fiului său.

"Harry, Meghan şi Archie vor fi întotdeauna membri mult iubiţi ai familiei mele. Recunosc provocările pe care le-au întâmpinat pentru că s-au aflat în centrul atenţiei în ultimii doi ani şi le susţin dorinţa pentru o viaţă mai independentă. Vreau să le mulţumesc pentru toată munca lor şi sunt deosebit de mândră de modul în care Meghan a devenit atât de repede unul dintre membrii familiei", se arată într-un comunicat oficial emis de Palatul Buckingham în numele Reginei.

Harry şi Meghan nu vor mai folosi titlul de "Alteţă Regală"

Harry calcă astfel pe urmele mamei sale, care, după divorţul din 1996, a pierdut titlul de Alteţă, şi va deţine doar titlul de Duce de Sussex.

Tatăl lui Meghan Markle a criticat dur decizia: "Este dezamăgitor pentru că a obţinut ceea ce îşi doreşte orice fată. Orice tânără îşi doreşte să devină prinţesă şi ea a obţinut asta. Şi acum se pare că renunţa la tot pentru bani".

Harry şi Meghan vor returna banii publici primiți pentru renovarea conacului Frogmore Cottage, care va rămâne locuința lor oficială din Marea Britanie.

Penny Junor, jurnalist/autor biografie regală - Cred că publicul va fi foarte mulţumit să afle că s-au oferit să returneze cele 2,4 milioane de lire sterline cu care au contribuit plătitorii de taxe pentru renovarea Frogmore Cottage.

Tabloidul "The Sun" susţine că Meghan Markle deja şi-ar fi exprimat interesul pentru a achiziţiona o vilă la malul mării în Vancouver. Proprietatea estimată la 21 de milioane de lire sterline are 6.900 de metri pătraţi, 4 etaje, 6 dormitoare şi 5 băi.