De la recenta sa lansare, jocul Pokemon Go a declanșat un fenomen de societate planetar, fiind cea mai de succes aplicatie pe mobil din istorie, cu 21 de milioane de utilizatori activi pe zi.

Cu toate acestea, autorităţile din Emiratele Arabe Unite au avertizat în legătură cu o posibilă utilizare cu rea intenție a jocului Pokemon Go, susceptibil de a fi folosit pentru a afecta telefoanele sau pentru a-i spiona pe jucători.

Articolul continua dupa recomandari

Citeşte şi Pokemon-mania a cuprins și România

Pokemon Go folosește geolocalizarea pentru a le permite utilizatorilor să prindă pokemoni, mici creaturi cu puteri magice popularizate de Nintendo la sfârșitul anilor 1990. Joc gratuit, Pokemon Go se bazează pe realitatea mărită, care îmbogățește cu elemente virtuale lumea reală captată de aparatul foto al telefoanelor.

Citeşte şi Pokemon Go, noul joc care face ravagii în toată lumea. E mai folosit decât Tinder sau WhatsApp

Această tehnologie "violează intimitatea utilizatorilor" și ar putea încuraja "răufăcătorii" să propage viruși, a avertizat Autoritatea pentru reglementare în telecomunicații (TRA) din Emirate. Utilizatorii ar putea fi spionați, a precizat Autoritatea, recomandându-le adepților jocului să nu utilizeze camera acasă sau în cercuri private.

Citeşte şi De ce este atât de special jocul Pokemon Go şi cum funcţionează