Parfumul unisex este în trend. Poate fi folosit şi de doamne şi de domni, cu efecte interesante in ambele cazuri: bărbaţilor le conferă o oarecare delicatete, iar femeilor le da o aura de putere misterioasă.

Cam aşa se prezintă, pe scurt, un parfum unisex: un cocktail de flori delicate ori nuanţe fructate pentru femei, stropite, de pildă, cu arome fresh, puternice, de mosc sau esenţe lemnoase, tipic bărbăteşti. 

Articolul continua dupa recomandari

ALIN GĂLĂŢESCU, analist de modă: A fost o evoluţie a parfumurilor unisex în anii 90. Un unisex la care se întâlneau amândoi într-o zonă foarte light, foarte light în sensul că nu vibra nici prea feminin, nici prea feminin, acum s au schimbat lucrurile foarte tare, noul unisex, mai exact transformat din zona de nişă întăreşte surprinzător şi caracteristicile masculine şi cele feminine. 

Adică în funcţie de PH, unui bărbat îi poate conferi o notă sofisticată, în vreme ce unei femei - senzualitate. Practic, se naşte o esenţă unică, în funcţie de cel care îl poartă. Mihai Morar se declară fan al parfumurilor unisex. Are patru arome, pe care le schimbă odată la câteva luni. 

MIHAI MORAR, realizator TV: Nu cred în teoria asta a parfumurilor pentru bărbaţi şi a parfumurilor pt femei, desigur că există note în care miros mult mai bine pe o femeie, şi note care se aşează foarte bine pe un bărbat, dar avem pielea diferită, PH-ul diferit şi aşa mai departe şi de fapt, chiar dacă folosim acelaşi parfum, pe un trup de femeie şi pe un trup de bărbat, el miroase cu totul şi cu totul altfel.

 Thibaut Desbazeille, reprezentant parfum unisex: În arta parfumului, nu există această delimitare. Totul este unisex, în rest, este vorba despre marketing. 

Şi despre gusturile fiecărui cumpărător. La ora actuală, pe rafturile parfumeriilor ne aşteaptă o mulţime de combinaţii de arome. Mai grele sau mai fresh, fiecare, cu istoria ei. Sfatul specialiştilor: să cumpărăm parfumul care ne completează povestea. 

ALIN GĂLĂŢESCU, analist de modă: Am testat 80 de parfumuri până să îl aleg pe cel care să mi se potrivească. Parfumurile evoluează, noi evoluăm, cultura aromelor evoluează. Ai parfumuri care te-au întregit la un moment dat, unele care le iei tot timpul langa, zanga, când vrei să miroşi bine, nu când vrei să miroşi într-un fel altfel, e ca şi cum ai mânca numai mămăligă cu brânză. Îţi micşorezi un teritoriu de explorare.

ADRIAN SÎNĂ, artist: Am câteva exemplare acasă şi le mai schimb aşa, deşi, în general, au fost momente în care am folosit ani la rând, chiar şi 10 ani am folosit un parfum, mulţi ani. 

Producţia unui parfum de nişă unisex poate dura ani întregi. Poate de aceea şi preţul este mai ridicat decât al unei esenţe obişnuite, în funcţie şi de brandul pe care îl alegeţi.