Cea de-a 72-a ediţie a festivalul de film de la Cannes a ajuns la final şi avem numele marelui câştigător al premiului Palme d'Or: producţia sud-coreeană "Parasite". 21 de lungmetraje au fost înscrise în marea competiţie de anul acesta, inclusiv filmul "La Gomera", în regia lui Corneliu Porumboiu. Din nefericire, însă, pelicula românului nu a fost recompensată cu vreun premiu. 

Scris de Bong Joon-Ho, filmul aduce în faţă povestea unei familii al cărei viitor stă sub semnul întrebării. Şomeri, membrii acesteia devin extrem de interesaţi de stilul de viaţă al înstăritei familii Parks, până când se trezesc prinşi într-o dramă provocată de un eveniment neaşteptat. O situaţie întâlnită în viaţa de zi cu zi, cu care juriul a rezonat, spune regizorul coreean.

Articolul continua dupa recomandari

Bong Joon-Ho, regizor: Sunt două motive pentru care filmul a încântat atât de tare juriul. Unul dintre ele este că pelicula reflectă una din realităţile timpurilor noastre, iar al doilea motiv sunt actorii excepţionali din distribuţie. Un film nu îl faci de unul singur, ci este un efort colectiv, iar noi l-am avut alături pe incredibilul Mr. Song.

De o bucurie imensă a avut parte şi Emily Beecham, recompensată cu premiul pentru cea mai bună actriţă, după rolul jucat în pelicula "Little Joe".

Emily Beecham: Este de-a dreptul copleşitor. Am fost sunată de către Bertrand Faivre, producătorul filmului "Little Joe", ca să îmi spună să urc în avion, aşa că am împachetat pe fugă şi nici măcar periuţa de dinţi nu mi-am luat-o.

Răvăşitor şi la aproape 60 de ani ntonio Banderas a mai adăugat aseară un premiu în palmares. Trofeul pentru cel mai bun actor, adus de rolul jucat impecabil în filmul "Dolor y Gloria".

Antonio Banderas: L-am întâlnit pe Pedro Almodovar în urmă cu 40 de ani. Am făcut opt filme împreună. Îl respect, îl admir, îl iubesc, este mentorul meu, de la care am învăţat atât de multe lucruri.

La cea de-a 72-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, România a fost reprezentată, pe lângă filmul regizat de Corn