Instanța olandeză a anunțat decizia în cazul pensionarului olandez care cerea să i se modifice vârsta pentru a fi cu 20 de ani mai tânăr, pentru a putea atrage mai multe femei pe Tinder, scrie Daily Mail.

Emile Ratelband, în vârstă de 69 de ani, a cerut în instanță ca autoritățile olandeze să fie obligate să-i modifice data naşterii de la 11 martie 1949 la 11 martie 1969, el făcând o comparaţie între acest proces şi cel de schimbare a sexului.

Articolul continua dupa recomandari

"Îţi poţi schimba numele. Îţi poţi schimba sexul. De ce nu şi vârsta?", a declarat el.

Ratelband susține că medicii i-au spus că are corpul unui bărbat de 45 de ani și că își dorește ca și prin acte să-i fie recunoscută această vârstă.

Decizia instanței

Tribunalul din Arnhem a decis, luni, să respingă cererea lui Emile Ratelband, cunoscut drept un guru al pozitivismului în Olanda.

Judecătorul a decis că legile conferă drepturi și obligații în funcție de vârstă, cum ar fi dreptul de a vota și obligația de a merge la școală. 

"Dacă cererea domnului Ratelband ar fi fost acceptată, aceste drepturi legate de vârstă ar fi devenit fără sens. Domnul Ratelband este liber să se simtă cu 20 de ani mai tânăr decât vârsta reală și să se comporte ca atare. Însă, dacă am modifica vârsta lui cu 20 de ani, ar însemna să ștergem 20 de ani de înregistrări de nașteri, decese, căsătorii. Asta ar duce la consecințe de nedorit din punct de vedere legal", a precizat judecătorul.