O tânără din Statele Unite a devenit primul supermodel din lume cu văl islamic. La doar un an după ce a pătruns în lumea modellingului, tânăra musulmană ajuns pe coperta celor mai faimoase reviste de modă. Iar în prezent, are contracte cu cele mai mari case de modă din lume.

În urmă cu mai puţin de un an, Halima Aden a decis să-şi schimbe radical viaţa. Aşa că, după ce a terminat liceul, s-a înscris la un concurs de frumuseţe. Dar nu înainte de a verifica dacă i se permite să concureze cu vălul islamic pe cap. Iar după ce organizatorii competiţiei i-au văzut fotografia, răspunsul nu putea fi decât pozitiv.

Articolul continua dupa recomandari

"Mi-a apărut imediat poza ei. Îmi amintesc reacţia pe care am avut-o Wow, cât este de frumoasă", îşi aminteşte managerul tinerei.

Concursul de frumuseţe a fost, însă, doar primul pas din carieră. Pentru că, ulterior, a defilat la New York, pentru casa de modă a lui Kanye West. Evident, nu a renunţat la hijab, care îi devenise un fel de semnătură. 

"Port hijab în fiecare zi! Aşa că, indiferent ce experienţă nouă am, vălul e cu mine. Aşa mi se pare normal", spune Halima Aden.

După succesul înregistrat la New York, Aden a semnat contracte de colaborare cu cele mai mari case de modă din Italia, prilej cu care a defilat alături de supermodelul Gigi Hadid. 

Halima Aden a devenit imaginea unei companii celebre de articole sportive. În scurt timp tânăra a ajuns şi pe coperta revistei Allure. 

Născută în oraşul Kakuma din Kenya, Aden a emigrat în Statele Unite la vârsta de 7 ani. Acolo a devenit o elevă de nota 10. Copila avea însă o nelămurire -  de ce nu există personalităţi musulmane în mass-media? Acela a fost momentul în care a decis că ţelul ei este de a deveni un model de urmat pentru tinerii musulmani din Statele Unite.