Prinţul Harry (33 de ani) și Meghan Markle (36 de ani) se căsătoresc pe 19 mai, la Capela St. George, pe domeniul Castelului Windsor. Programul nunţii regale se desfăşoară pe durata întregii zile.

Iată cum arată programul complet al celei mai importante zile din viața celor doi:

Articolul continua dupa recomandari

Ora locală 06.00 (08.00, ora României)

Se vor închide căile de acces către Castelul Winsdor. Unele străzi vor fi închise de la ora 22.00 în ziua precedentă.

Vezi 4 imagini în Galerie

Ora 09.00 (ora 11.00, ora României)

Cele 2.640 de persoane care nu au legătură cu familia regală și care au primit invitația de a fi prezente în zona Castelului Winsdor, pentru nunta regală, vor putea începe să-și facă apariția.

Orele 9.30 - 11.30 (orele 11.30 - 13.30, ora României)

Invitații la nunta regală dintre prințul Harry și Meghan Markle vor sosi cu autocarul la castel și vor fi conduși la Capela St George prin ușa din partea de sud pentru a-și ocupa locurile.

Ora 11:20 (13.20, ora României)

Membrii familiei regale vor începe să sosească pentru a asista la ceremonia de la capela Castelului Winsdor. Intrarea se va face prin Galilee Porch, fie pe jos, fie cu automobilul.

Harry și fratele său, Ducele de Cambridge, care îi este cavaler de onoare, vor sosi la capelă pe jos și vor saluta oamenii prezenți la intrarea în biserică.

Vezi 4 imagini în Galerie

Conform protocolului, Regina Elisabeta va fi ultimul membru al familiei regale care va sosi la ceremonie.

Ora locală 11.20 (13.20, ora României)

În jurul acestei ore, Meghan și mama sa, Doria Ragland, vor pleca de la o locație neconfirmată unde mireasa și-a petrecut noaptea.

Cei din public vor putea să le vadă pe cele două, care vor veni la castel cu un automobil.

La castel, mama lui Meghan va coborî și va merge singură spre capelă. 

Lui Meghan i se vor alătura domnișoarele de onoare și pajii, printre care se vor afla și prințul George și prințesa Charlotte, și își vor continua împreună drumul către biserică.

Mireasa va fi condusă la altar de socrul ei, Prințul Charles.

Nunta Regală 2018, ora 12.00 (14.00, ora României)

Începe ceremonia de nuntă, condusă de David Conner, decan al Windsor, în fața a aproximativ 800 de invitați. Aceasta ar dura aproximativ o oră.

Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, este cel care îl va cununa pe prinţul Harry cu Meghan Markle.

Ora 13.00 (15.00, ora României)

După ceremonia de la Capela St. George, mirii vor pleca spre oraşul Windsor, Berkshire, într-o caleaşcă Ascot Landau.

Mirii vor străbate o rută din care vor face parte Castle Hill, High Street, Sheet Street, Kings Road, Albert Road, Long Walk şi care se va încheia la Castelul Windsor.

Vezi 4 imagini în Galerie

Cuplul se va întoarce de la Capela St. George la o recepţie pentru invitaţii lor, care va avea loc la St George's Hall.

Ora 19.00 (ora 21.00, ora României)

Prinţul Charles va organiza o recepţie privată pentru cuplu, prieteni apropiaţi şi familie, la Frogmore House.

Rochie de mireasă de 100.000 de lire pentru Meghan Markle

Meghan Markle ar urma să poarte o rochie de mireasă în valoare de 100.000 de lire sterline, creată de Ralph & Russo.

Este vorba despre acelaşi designer pe care l-a ales pentru ţinuta ei din fotografiile prin care ea şi prinţul Harry şi-au anunţat logodna.

Rochia ar urma să fie una cusută manual, decorată cu multe mărgele. Aceasta ar urma să fie prima dintre cele două rochii pe care le va purta Meghan Markle pe 19 mai, când se va căsători cu prinţul Harry.

„Aceasta este nunta anului şi au fost investite sute de ore pentru crearea rochiei, aproape în întregime manual”, a spus o sursă pentru Daily Mail.  

Cea de-a doua rochie a viitoarei soţii a prinţului Harry, pe care aceasta o va purta la recepţia care va avea loc seara, organizată de prinţul Charles la Frogmore House, ar fi creată de Burberry sau Erdem.

Primul dans la Nunta Regală 2018: Harry şi Meghan ar fi ales o melodie a cântăreţei Whitney Houston

Prinţul Harry şi Meghan Markle ar fi ales melodia „I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me)” a cântăreţei Whitney Houston pentru primul lor dans la petrecerea care va urma cununiei lor.

De asemenea, la petrecere ar urma să cânte Elton John, care a anulat două concerte din Las Vegas pentru a participa la evenimentul de la Castelul Windsor. Potrivit unor surse, un pian mare va fi instalat pentru ca Elton John să cânte în timpul recepţiei.