Au fost anunțate nominalizările la cea de-a 76-a ediție a premiilor Globul de Aur! Pelicula VICE, semnată de Adam McKay a primit cele mai multe nominalizări de anul acesta, nu mai puțin de șase. Filmul are la baza drama fostului vicepreședinte american Dick Cheney și are în distribuție nume precum Christian Bale, Sam Rockwell și Amy Adams.

VICE este nominalizat la categoriile "cel mai bun musical sau comedie" și "cel mai bun scenariu". De asemenea, Christian Bale ar putea primi premiul pentru "cel mai bun actor într-un musical sau comedie", Amy Adams pentru "cea mai bună actrița în rol secundar", în timp ce Sam Rockwell are şanse să plece acasă cu titlul de "cel mai bun actor în rol secundar". A şaselea nominalizare a fost pentru regizorul Adam Mckay.

Articolul continua dupa recomandari

Peliculei favorite îi urmează alte lungmetraje, că "The Favourite", în regia lui Yorgos Lanthimos, "Green book", semnat de Peter Farrely și "A star is born", pus în scenă de Bradley Cooper.

La categoria cel mai bun film, preferatele sunt "Bohemian Rapsody" - povestea trupei Qeen și a artistului Freddy Mercury -, dar și "Black Panter", "If Beale Streets Could Talk", „BlacKkKlansman" și, din nou, "A star is Born".

Globul de Aur pentru cel mai bun regizor ar putea ajunge în mâinile lui Bradley Cooper, ale lui Alfonso Roma, Peter Farrely, Spike Lee sau la Adam McKay.

În ce privește prestația actorilor, la categoria "cel mai bun rol într-o drama", au fost nominalizați Willem Dafoe pentru interpretarea din "At Eternity's Gate", Lucas Hedges pentru rolul jucat în "Boy Erased", Rami Malek în rolul din Bohemian Rhapsody" şi John David Washington pentru apariția în "BlacKkKlansman".

Iar cu premiul pentru "cea mai bună actrița într-o drama" ar putea fi onorate frumoasă Nicole Kidman pentru apariția în "Destroyer", Glenn Close pentru rolul din "The Wife", Lady Gaga în "A Star Is Born", Melissa McCarthy după cum a ajucat în "Can You Ever Forgive Me?" sau Rosamund Pike pentru rolul din „A Private War".