Designerii noştri şi-au expus creaţiile într-unul dintre cele mai luxuriante locuri din inima Franţei. Oameni din toate colţurile lumii, aflaţi la Paris pentru Săptămâna Modei au admirat îndelung creaţii spectaculoase din colecţiile pentru sezonul de primăvară-vară.

Simbol al luxului şi al eleganţei, încă din perioada interbelică, dar şi casă pentru personalităţi precum Coco Chanel sau Hemingway, hotelul Ritz din Paris s-a transformat în tărâm românesc la Săptămâna Modei de la Paris. Designerii români şi-au expus acolo cele mai noi creaţii.

Articolul continua dupa recomandari

"Este foarte important că showroom-ul a acceptat atât de mulţi români, chiar am înţeles că lucrurile vor deveni mai strânse sezonul următor pentru că foarte mulţi designeri americani de la New York Fashion Week vor să vină" a declarat Clara Rotescu.

Pentru Clara Rotescu, săptămâna modei de la Paris este tradiţie. Rochiile create de româncă stau la loc de cinste în marile magazine din lumea întreagă şi se vând în galerii din Milano, Barcelona, Dubai sau chiar Shanghai. Alături de marii designeri ai lumii.

Cătălin Botezatu a participat pentru prima dată la un târg de modă la 19 ani, în Moscova, în calitate de model. Acum este ambasadorul României peste tot în lume - în calitate de designer. Mărturiseşte însă că nu ar renunţa la ţara sa.

"Am avut şansa asta cu mulţi ani în urmă. Poate puţini îşi aduc aminte că am fost designer pentru un celebru brand german. Când eram mic mă uitam la acele reviste şi spunem "mamă ce frumos", mă îmbrăcam, mama îmi comanda haine de acolo, ca mai târziu să devin designerul acestui brand şi să mă vând în 42 de ţări. Am avut o mare şansă să devin designerul unei case celebre, dacă aş spune acum numele, lumea ar zice wow, dar nu am făcut-o tot din patriotism" a spus Cătălin Botezatu. 

Alături de Clara şi Cătălin, la târgurile din capitala Franţei au fost prezenţi 30 de designeri români care fac parte din Federaţia de Design şi Accesorii. Nume deja celebre în industria de modă ca Rhea Costa, Cristian Samfira sau Elena Perseil, dar şi tineri extrem de talentaţi precum Kiki Dumitrescu, Alexandru Raicu, Gabriela Vlad sau Norina Stoica.