Moda anilor retro revine în tendinţe. O spun chiar designerii de la Săptămâna Modei la Berlin care le propun doamnelor fuste cu talie înaltă şi hanorace colorate pentru toamna şi iarna lui 2020. La mare modă vor fi - de asemenea - şi pantalonii cu talie înaltă şi imprimeul de camuflaj.

Pe ritmurile melodiei Cotton Eye Joe, modelele casei de modă Hoermanseder au defilat pline de mândrie pe podiumul de la Berlin. Marina Hoermanseder a adus în atenţia doamnelor o colecţie inspirată din moda anilor 80-90. Nici elementele cowboy nu au lipsit. Designerul a mizat pe pantaloni din piele evazaţi, cămăşi prinse la mijloc şi fuste mulate pe trup.

Articolul continua dupa recomandari

Marina Hoermanseder, designer: Cred că, astăzi, moda provine din mai multe stiluri. Avem geci din blană artificială foarte bine croite, fuste lungi şi fuste mini, la care se poartă role. Este câte un stil pentru fiecare doamnă.

Nici pantalonii realizaţi din curele de piele sau hanoracele colorate nu au lipsit din cadrul prezentării. Vedetele colecţiei au fost, însă, rochiile extravagante accesorizate cu franjuri şi curele.

Maria Hoermanseder este printre puţinele creatoare de modă care le-au îmbrăcat pe Rihanna şi Lady Gaga.

Foarte apreciate au fost şi ţinutele retro inspirate din moda masculină, realizate de austriaca Lena Hoschek. Ea a adus în faţa publicului de la Berlin fuste cu talie înaltă şi rochii mulate cu imprimeu camuflaj.

A mizat totodată şi pe pantalonii cu talie înaltă şi pe rochiile din denim.

Lena Hoschek, designer: Aveam nevoie să lansez o colecţie care să cuprindă ţinute cu buzunare, să fie comode, să arate minunat atunci când le îmbraci şi ceva ce nimeni altcineva nu mai are.

Vedetele colecţiei au fost, însă, rochiile cu imprimeu floral accesorizate cu ghete şi pălăriile Fedora.