Sute de invitaţi de seamă, un oraş care a urmărit pas cu pas o nuntă ca-n poveşti şi doi miri care vor să cucerească România. Nicolae şi Alina Maria Medforth-Mills au avut parte de o petrecere fastuoasă, în Sala Oglinzilor a Cazinoului din Sinaia. La început de săptămână, tinerii căsătoriţi au mers să depună flori la Monumentul Eroilor. Iar înainte de a pleca în luna de miere vor ajunge şi la mormântul Regelui Mihai, de la Curtea de Argeş.

Cu spatele gol, într-o rochie fluidă, din mătase plisată manual, cu părul strâns în coc şi cu o diademă pe cap, Alina Binder a strălucit pe ritmurile "Gingaşei şi tandrei mele fiare", valsul-capodoperă a compozitorului Eugen Doga. 

Articolul continua dupa recomandari

Dansul de pe ringul Cazinoului din Sinaia, luminat, pentru prima dată, din exterior, prin ferestrele imense, a fost cel mai aşteptat moment al serii. 

Nepotul Regelui Mihai şi aleasa lui au avut 200 de oaspeţi la petrecerea din Salonul Oglinzilor: doamne şi domnişoare de la curţile regale din Europa, la braţ cu bărbaţi îmbrăcaţi la patru ace. A lipsit tocmai Familia Regală din care Nicolae a făcut făcut parte până în urmă cu trei ani, când a fost exclus. Doar sora Elisabeta-Karina i-a fost alături.

Pe mesele decorate cu trandafiri, hortensii albe şi matthiola, au fost aduse meniuri rafinate. 

Oaspetii au mâncat piept de raţă afumat în casă cu sos de vin roşu şi pară înnăbuşită, calcan din Marea Neagră, în sos alb de crustacee, cu legume de sezon, dar şi sarmale tradiţionale, în foi de viţă, din piept de raţă şi gâscă şi obrăjor de vită la cuptor cu sos brun şi mămăligă rumenită, iar vinul care a curs în pahare a fost cel servit şi la încoronarea Regelui Ferdinand I şi a Reginei Maria, în 1922. 

Slujba religioasă a fost oficiată de un sobor de 10 preoţi, în frunte cu Înalt Prea Sfinţitul Calinic.

Astăzi, cuplul proaspăt căsătorit a depus aranjamente florale de la nuntă în faţa Monumentului Eroilor din Sinaia. Localnicii s-au strâns din nou în jurul lor. 

Mâine, Nicolae Medforth-Mills şi soţia lui vor merge la Curtea de Argeş, unde vor depune flori la mormântul Majestăţilor Sale Regele Mihai şi Regina Ana.