Actriţa Marion Cotillard, câştigătoarea premiului Oscar pentru rolul lui Edith Piaf din filmul La vie en Rose, va urca mâine pe scena Ateneului Român. Starul francez, despre care se spune că a cucerit chiar şi inima lui Brad Pitt, va apărea în faţa publicului român într-un spectacol inedit, ce îmbină teatrul şi opera. Este un rol "moştenit" de la mama sa, care l-a interpretat în anii '90. Pentru a doua oară în România, Marion Cotillard s-a declarat impresionată de schimbările din Bucureşti.

Marion Cotillard, actriţă: Emoţia nu e greu de obţinut. Trebuie să urmăreşti ce e scris şi e cu adevărat emoţionat

Articolul continua dupa recomandari

Emoţie va aduce şi pe scena Festivalului Enescu actriţa şi cântăreaţa franceză Marion Cotillard, alături de Orchestra Naţională din Lille. Spectacolul "Ioana D'arc pe rug" sfidează clasificările şi este o combinaţie de teatru, operă, pasaje corale şi simfonice. 

Actriţa a mărturisit că mama ei este cea care i-a deschis calea spre acest rol care a purtat-o în ultimii 14 ani pe marile scene ale lumii.

Marion Cotillard, actriţă: Eu văzusem spectacolul când juca mama şi opera mi s-a părut absolut minunată. Mama a jucat rolul în anii 90. Prima oară când am interpretat eu opera a fost în 2005, la Orleans. Cred că era cu ocazia aniversării Ioanei d'Arc

La întâlnirea cu jurnaliştii români, Marion Cotillard a cucerit cu zâmbetul şi simplitatea ei. La 44 de ani, într-un tricou negru, fustă şi balerini, actriţa arată ca o adolescentă. 

A mărturisit că i-a fost greu să se pregătească pentru acest rol, fără un antrenor de voce. Muzica i-a fost ghid şi a ajutat-o să descopere emoţii pe care le-a transmis publicului.  

Marion Cotillard, actriţă: Aceasta este o operă foarte cinematografică şi apoi mai este această dimensiune emoţională. Când filmez pentru marile ecrane lucrez cu muzică, ascult muzică înainte să joc şi ea continuă sa vibreze în mine când sunt în faţa camerelor

Starul francez este pentru a doua oară la Bucureşti. 

Marion Cotillard, actriţă: Am filmat acum 18 ani un film aici, iar oraşul era atât de diferit în 2001. Era un film care spune povestea unui copil care creşte şi se eliberează

Marion Cottilad a avut de-a lungul carierei ca partneri de platou nume grele ale Hollywoodului precum Johnny Depp, Woody Allen, Christopher Nolan sau Leonardo Di Caprio. 

Recunoşterea talentului său a venit odată cu rolul lui Edith Piaf din La Vie en Rose pentru care a primit cel mai râvnit trofeu, Oscarul.

În 2010, prestigioasa revistă Vogue a desemnat-o una dintre personalităţile feminine care au influenţat lumea în ultimul deceniu. A intrat şi în atenţia presei de scandal care i-a legat numele de divorţul dintre Brad Pitt şi Angelina Jolie, o ruptură care a intervenit la scurt timp după ce frumoasa franţuzoaică i-a fost parteneră lui Pitt în Aliatul. 

Biletele pentru spectacolul "Ioana D'Arc pe rug", programat mâine la ora 16.30 Festivalul Enescu, s-au epuizat la câteva minute după ce au fost puse în vânzare.