70 de ani de viaţă, 55 de ani pe scenă. Este destinul fabulos al lui Nicu Covaci. Un artist al cărui nume se confundă cu cel al unei trupe de de record: Phoenix. La fel cum spune legenda, formaţia a renăscut din propria cenuşă şi este, acum, mai tânără ca niciodată. Din cei şase membri , trei au sub 20 de ani. Cel mai tânăr abia a împlinit 14 ani.

Scena. E locul unde se împletesc trecutul, prezentul şi viitorul trupei Phoenix. 55 de ani de existenţă - cât o viaţă - au fost retrăiţi aseară în patru ore magice.

Articolul continua dupa recomandari

Un Phoenix mai tânăr ca niciodată - este cadoul pe care fondatorul trupei, Nicu Covaci, l-a primit chiar în ziua în care a împlinit 70 de ani. A fost înconjurat de prieteni. De unii dintre ei, îl despart decenii.  

Andrei Cerbu are numai 14 ani. Este cel mai mic membru al trupei Phoenix. A urcat pe scenă încă de la 12 ani, după ce Nicu Covaci l-a remarcat. 

Nicu este înconjurat de tineri - Alexandru, chitaristul trupei, are numai 19 ani. Iar Flavius, toboşarul, a împlinit 16. Şi, deşi diferenţa de vârstă este spectaculoasă, cu toţii se comportă ca şi cum ar face parte din aceeaşi generaţie. 

Pe scena de la Arenele Romane a urcat şi primul solist vocal al trupei. Moni Bordeianu, omul care a scris începutul legendei Phoenix, a fost primit în aplauze. 

S-a întors în faţa publicului după 7 luni petrecute în spital. Artistul şi-a pierdut un picior, din cauza unor probleme vasculare. 

20 de artişti au cântat aseară alături de Phoenix, la dubla aniversare.

Cadoul lui pentru public rămâne, de peste cinci decenii, muzica.