Predicatul serii trecute la Londra a fost luxul. Gala British Fashion Awards a adus pe covorul roşu numele grele din industria frumuseţii. S-au premiat inovaţia, creativitatea şi, bineînţeles, sustenabilitatea în industrie.

Bottega Veneta a fost marele câştigător al serii. Rihanna a fost deasemenea premiată pentru linia de cosmetice şi haine, iar Naomi Campbell a primit titlul de fashion icon.

Articolul continua dupa recomandari

Rând pe rând, vedetele au păşit pe covorul roşu la London's Royal Albert Hall. Au purtat ţinute diferite, de la rochii elegante până la rochii din.fâş. Toate, însă, semnate de designeri renumiţi. Asta pentru că seara le-a aparţinut lor, celor care au scris istorie în lumea modei.

Gala a fost prezentată de actriţa Tracee Ellis Ross care a strălucit într-o rochie albă.

Tracee Ellis Ross: M-am schimbat de şase ori, de cinci ori, nici nu mai ştiu. Dar aceasta este rochia pe care am ales-o până la urmă pentru această seara, chiar dacă ştiam că o să îngheţ. M-am simţit fresh şi frumoasă şi ştiam că va arăta bine o rochie albă pe covorul roşu.

Supermodelul Naomi Campbell a primit titlul de fashion icon. Şi, dacă vorbim despre designeri, marele câştigător al serii a fost brandul Bottega Veneta. A primit 4 premii. Daniel Lee, directorul de creaţie al brandului, a fost numit designerul anului.

Boy George: Îmi plac hainele şi îmi place să îmi cumpăr mereu unele noi. Iar pe cele vechi să le dau altcuiva. Oamenii iubesc hainele de designer!

Sam McKnight, Cristopher Kane, Remo Ruffini, directorul Moncler, sau Kim Jones, care lucrează pentru Dior, au fost şi ei premiaţi drept designerii care au contribuit cel mai mult la industria fashion-ului în ultimele 12 luni. Iar linia Fenty a Rihannei a primit premiul Urban Luxe.

Seara nu se putea încheia fără ca unul dintre pionierii industriei fashion moderne să nu fie celebrat. Premiul pentru întreaga carieră a mers, bineînţeles, la Giorgio Armani.