Un restaurant românesc a cucerit capitala mondială a gastronomiei! Se află în Paris, a intrat în topul faimoasei reviste Vogue, iar în spatele lui este un fost concurent de la Chefi la Cuţite. Ovidiu Malisevschi i-a sedus pe francezi cu reţete tradiţionale. Micii, sarmalele, ciorba şi mămăliga se află acum pe buzele celor mai pretenţioşi clienţi ai planetei.

Pe o străduţă din centrul Parisului, într-o clădire veche tipic franţuzească, un nou restaurant cu nume şi meniu românesc face furori.

Articolul continua dupa recomandari

Revista Vogue l-a inclus în topul celor mai bune localuri ale momentului.

"Abia deschis, Ibrik mizează pe gastronomia tipic balcanică: tocăniţă de pui, sarmale de porc cu mămăligă cremoasă, vită cu trufe negre româneşti şi peşte din Carpaţi. Surprinzător şi foarte reuşit.", spune Vogue.

În spatele acestui succes, se află trei români. Proprietara localului şi cei doi bucătari-şefi. Unul dintre ei este Ovidiu Malisevschi, fost concurent Chefi la Cuţite.

OVIDIU MALISEVSCHI: În bucătărie, mă simt eu cel mai bine, cel mai liber. Dorinţa mea este să-mi deschid un restaurant în România, chiar în Bucureşti. Mi-ar face o deosebită de mare plăcere să mă întorc, chiar nu mă văd să stau în străinătate.

Până să se întoarcă în România, îi cucereşte pe francezi cu preparate româneşti reinventate. Într-un decor fermecător, cu fotolii din catifea, covoare tradiţionale şi tacâmuri din porţelan, îşi serveşte clienţii cu mici, mămăligă cu brânză şi sarmale pe care le ridică la rang de artă.

Pentru o porţie de zacuscă, francezii plătesc 7 euro. Iar pentru micii româneşti, lasă în restaurant şi câte 15 euro. Pentru Ovidiu, succesul vine după mari emoţii în platoul Chefi la Cuţite.